Sulje

Tervetuloa Kastellin sivustolle!

Valitse rakennuspaikka saadaksesi paikkakuntakohtaiset hintatiedot.

Voit vaihtaa rakennuspaikkaa myöhemmin klikkaamalla ylävalikon "Paikkakunta"-painiketta.

Hauskoja hetkiä sivuillamme!

Location select intro

Näytä hinnat ja toimitusehdot paikkakunnalle:

Valitse

8.7.2015

Motiva Oy ja Talotekniikkateollisuus ry ovat valinneet Vantaan Asuntomessuilla Energiatehokas ja toimiva koti –taloksi Kastelli-Talot Oy:n kohteen 39 Kastelli. Valinnalla halutaan nostaa esiin hyvää, kestävää, energia- ja kustannustehokasta nykyrakentamista. Kastellin valinnassa korostui erityisesti hyvä kokonaisuus, tilojen tehokkuus sekä kestävät ratkaisut. Energiatehokas ja toimiva koti -kohdetta esitellään Vantaan Asuntomessujen lehdistöpäivänä 9.7. klo 11–12. Esittelijöinä paikalla Motivan ja Talotekniikkateollisuuden asiantuntijat.

Alla otteita Motivan laatimasta lehdistötiedotteesta:

”Talon ulkoiset mittasuhteet ovat omiaan käytönaikaiselle energiatehokkuudelle ja pohjaratkaisu on myös investointina suhteellisen kustannustehokas. Myös muuttovalmis -toimitussisällön kustannus on Kastellissa, useimpiin asuntomessutaloihin verrattuna, kohtuullinen ja näin lähempänä tavallisen kuluttajan kukkaroa”, toteaa asiantuntija Sami Seuna Motiva Oy:stä.

Kastellin lämmitysmuotona on kaukolämpö, joka asuntomessualueelle tulee energiatehokkaasta sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksesta. Energiatehokkuus näkyy rakenteissa ja tekniikassa: yläpohjassa U-arvo on vain 0,07, ilmanvaihdon lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde on korkea, 75 %, ja mitattu ilmanvuotoluku vain 0,8 l/h. Suuri ikkunapinta-ala suunnattuna erityisesti lounaaseen tuo paljon auringon lämpöenergiaa sisätiloihin vuositasolla. Ylilämpöä rajoittaa yöaikaan ilmanvaihtokoneen yöviilennystoiminto, joka tehostaa ilmanvaihtoa ilman viiletessä.

”Tehokas lämmöntalteenotto on yksi tärkeimmistä ratkaisuista, joilla rakennuksen energiatehokkuutta voi parantaa”, korostaa asiantuntija Paula Porkola Talotekniikkateollisuus ry:stä.

Kastellissa valaistus on suurelta osaltaan LED-tekniikkaa, joka on pitkäikäinen ja käytössä erittäin energiatehokas. Puu runkomateriaalina toimii myös hiilen varastona, on kotimaista raaka-ainetta, sekä 100 % uusiutuvaa.