Sulje

Tervetuloa Kastellin sivustolle!

Valitse rakennuspaikka saadaksesi paikkakuntakohtaiset hintatiedot.

Voit vaihtaa rakennuspaikkaa myöhemmin klikkaamalla ylävalikon "Paikkakunta"-painiketta.

Hauskoja hetkiä sivuillamme!

Location select intro

Näytä hinnat ja toimitusehdot paikkakunnalle:

Valitse

Suosituimmat kodit Suomen ostetuimmalta!

Oman kodin rakentaminen on elämän suurimpia ja tärkeimpiä asioita. Siksi kannattaa valita yhteistyökumppani, jonka vastuullisuuteen ja osaamiseen voit luottaa. Kukapa ei haluaisi rakentaa parasta, omaksi kodikseen.

Kastelli on Suomen ostetuin talomerkki – ollut jo vuodesta 1994 alkaen. Kastellin pitkällä kokemuksella ja järkevällä rakentamistavalla sekä osaavien Kastelli-ammattilaisten kanssa rakentuvat Suomen parhaimmat ja ostetuimmat kodit.

RTS 11/12

 

VTT:n tutkimus vahvistaa  käytännön kokemukset:
Vuodet eivät  heikennä Kastelli-talon  tiiviyttä

Tiiviyden ja energiatehokkuuden jatkuvaksi kehittämiseksi Kastelli tekee laajaa yhteistyötä eri tutkimuslaitosten kanssa. Muun muassa VTT on ollut mukana tiiviysmittauksissa, joissa on tutkittu uusien ja jo pitempään asuttujen Kastellien tiiviyttä. Näissä tutkimuksissa todettiin, että vuosien asuminenkaan ei heikennä Kastellin tiiviyttä, vaan se säilyy muuttumattomana vuodesta toiseen. Kastelli-talo on ollut yhtenä tutkimuskohteena myös Oulun kaupungin rakennusvalvontaviraston suorittamissa tutkimuksissa.


Kastelli mukana OULUN energiatehokkuuskorttelissa

Kastelli on mukana Oulun seudun ammattikorkeakoulun ja Oulun kaupungin rakennusvalvontaviraston koordinoimassa Increasing Energy Efficiency in Buildings (IEEB) –hankkeessa. Kolmivuotisen hankkeen tavoitteena on uudisrakennusten energiatehokkuuden parantaminen.
   Hankkeen puitteissa Oulun Ritaharjuun rakennetaan kortteli, johon mukana olevat yritykset rakentavat matalaenergiataloja. Energiakorttelin talot toteutetaan vuoden 2011 aikana kunkin yrityksen omien kehitystavoitteiden mukaisesti. Rakennukset varustetaan kattavilla mittalaitteilla (n. 70 mitta-anturia), joiden tuloksia kerätään jatkuvasti talteen ja analysoidaan hankkeen kuluessa. Mitattavia asioita ovat mm. rakennusten tiiveysominaisuudet, rakenteiden kosteudet ja lämpötilat, energian- ja vedenkulutukset, ilmanvaihtuvuus sekä tarkka sisäilman lämpötilojen ja laadun seuranta.
   Hankkeessa kehitetään uudenlaisia rakenne- ja rakentamisratkaisuja matalaenergia-/passiivitalotasolle sekä yhtenäistetään energiakulutus- ja tiiveysmittausten menettelytapoja Pohjoismaissa. Tämän tietämyksen siirto valmistaloteollisuuteen on myös keskeinen ja tärkeä osa hanketta.
   Projektin tärkeänä osana on matalaenergiarakennusten rakennusteknisen osaamisen kehittäminen ja toimivuuden varmentaminen sekä niiden kokonaistoimivuuden tutkiminen.   
Mittauksia jatketaan myös talojen valmistumisen jälkeenkin. Näiden kokemuksien ja tietojen avulla Kastelli voi kehittää tuotteitaan ja valmistautua tiukentuviin rakennussäädöksiin ja -määräyksiin yhä paremmin.