Sulje

Tervetuloa Kastellin sivustolle!

Valitse rakennuspaikka saadaksesi paikkakuntakohtaiset hintatiedot.

Voit vaihtaa rakennuspaikkaa myöhemmin klikkaamalla ylävalikon "Paikkakunta"-painiketta.

Hauskoja hetkiä sivuillamme!

Location select intro

Näytä hinnat ja toimitusehdot paikkakunnalle:

Valitse

Kootan perheen kaksikerroksinen Raatiherra on juhlava näky etelään viettävällä rinnetontillaan. Suuret ikkunat antavat valoa avariin sisätiloihin, joita on muunneltu yksilöllisesti perheen omien toiveiden mukaisesti.

Kastelli saakin Pasilta ja Tiinalta kehuja joustavuudestaan, jolla se onnistui toteuttamaan kaikki pariskunnan toivomat muutokset. –Paikallarakentamisen ansiosta muutosten tekeminen oli helppoa ja joustavaa. Kastelli-kauppiaan kanssa katsottiin huonetilamuutokset läpi ja kaikki piirustukset tulivat kertarysäyksellä oikein, Pasi kiittelee.

Avaruutta ja väljyyttä

Perheen toiveena oli alusta saakka löytää talomalli, jossa olohuoneen ja keittiön osalta katto olisi korotettu ylös saakka. – Kastellin Raatiherran väljä pohjaratkaisu ja reilut kodinhoitotilat miellyttivät meitä. Katon korottaminen oli teknisesti helppoa, kun yläkerrassa olevien makuuhuoneiden määrää vähennettiin.   
– Talossa on nytkin reilusti tilaa kolmihenkiselle perheelle, vaikka huoneistoala pieneni lähes 20 neliötä, Pasi kertoo suunnitteluvaiheista. Raatiherran alkuperäisessä mallissa asuinneliöitä oli 190, muutosten jälkeen niitä jäi jäljelle 174.

Omalle työlle hyvä palkka

Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä mahdollistaa hyvin oman työn hyödyntämisen. Pasi ja Tiina päättivät jo talopaketin valintaa tehdessään, että rakentamiseen osallistutaan mahdollisimman paljon itse.
– Kastellin kirvesmiehet pystyttivät talon vesikatto päälle ja siitä jatkettiin omin voimin. Lisäksi palkkasimme avuksi pari kirvesmiestä, jotka tekivät joitakin työvaiheita meidän kanssa yhdessä, Pasi kertoo.
    Kastelli-talon paikallarakentamisen etuihin kuuluu sekin, että laadun seuranta on helppoa, kun jokainen työvaihe on nähtävillä ja tarkistettavissa. Omatoimisesti rakentava voi koko rakentamisen ajan tarkkailla laatua ja todeta sen itse.
– Edellisessä valmiina ostamassamme talossa oli kosteus- ja rakenneongelmia ja nyt halusimme varmistaa, että sellaisia ei pääse syntymään. Tämä oli yksi syy, minkä vuoksi uuteen taloon rakennettiin ontelopalkkien varaan rakentuva tuulettuva alapohja.
– Sellaista rakennetta on käytetty vanhoissa hirsitaloissa ja se on niiden säilymisen salaisuus, Pasi perustelee rakennetta.

Luonnonmukaisesta pihasta tulee helppohoitoinen

Reilu vuosi rakennustöiden aloittamisen jälkeen, Pasi ja Tiina arvioivat projektinsa onnistuneen hyvin. Lopputulos täyttää toiveet kaikilta osin ja itse rakentaminenkin sujui ongelmitta.
Kesän aikana on edessä vielä pihatyöt ja tontin siistiminen. Pariskunta tunnustaa, että eivät ole mitään erityisiä viherpeukaloita eikä säännölliseen pihanhoitoon löydy myöskään aikaa kummaltakaan. Nurmikkojen kylväminen kuivalle moreenikankaalle tuntuu kovalta työltä ja ilman säännöllistä hoitoa ja kovaa kastelua ne eivät pitkään menestyisi.
– Tästäkin syystä olemme päätyneet pihasuunnittelussa luonnonmukaiseen pihaan, jolloin tontista saadaan mahdollisimman helppohoitoinen.
Pasin mukaan pihatöihin kuuluu, että rakentamisesta jääneet jäljet tasoitetaan ja metsäisen rinnetontin pintakerrokseksi siirretään alkuperäistä metsäkasvillisuutta.
– Näin metsäpohja palautetaan mahdollisimman suurelta osin entiselleen ja alkuperäiseen muotoonsa aluskasvillisuutta myöten, Pasi kertoo helppohoitoisista pihasuunnitelmista.
 Kootan perheen kaksikerroksinen Raatiherra on juhlava näky etelään viettävällä rinnetontillaan.

Raatiherran oleskelutiloissa on avaruutta.  Keskeisellä paikalla oleva takka antaa mukavasti lämpöä koko taloon.Luonnonmukainen kiviseinä antaa elävyyttä saunan sisustukseen.

Pasi perheineen on tyytyväinen uuden kotinsa arkkitehtuuriin. Näyttävät portaat nousevat yläkertaan suoraan oleskelutiloista.
 
Raatiherra-mallistoon »
Kaikki asiakastarinat »