Sulje

Tervetuloa Kastellin sivustolle!

Valitse rakennuspaikka saadaksesi paikkakuntakohtaiset hintatiedot.

Voit vaihtaa rakennuspaikkaa myöhemmin klikkaamalla ylävalikon "Paikkakunta"-painiketta.

Hauskoja hetkiä sivuillamme!

Location select intro

Näytä hinnat ja toimitusehdot paikkakunnalle:

Valitse

Kun Penttien perheelle ei löytynyt sopivaa tonttia Jyväskylän kaupungista, päättivät he tehdä ”nurmijärviset” ja rakentaa Jyväskylän maalaiskuntaan Tikkakoskelle

Eine Pentti kertoo, että muuttoa ei ole tarvinnut harmitella, sillä reilulla 1000 neliön tontilla on mukava puuhastella kasvavien lasten kanssa. Perheen 2-vuotiaat kaksostytöt Aada ja Emma ovat varmasti samaa mieltä, kun he pihalla leikkiessään yllyttävät toisiaan tem-pauksesta toiseen.

Helppoa ja vaivatonta

– Innostus rakentamiseen syntyi pari vuotta sitten, kun entinen asunto kävi pieneksi ja jotain oli pakko tehdä, Eine kertoo. – Samaan aikaan näimme ensimmäiset mainokset Kastellin muuttovalmismalleista ja saimme uunituoreet esitteet Jyväskylän rakennusmessuilta. Lukuisien eri talomallien ja pohjaratkaisujen joukosta Kastellin 135 neliöinen Hoviherra erottui edukseen ja ratkaisu oli helppo tehdä.
– Halusimme päästä itse helpolla ja siksi Kastellin muuttovalmiiksi rakentama talo sopi meille tosi hyvin!

Rakentamisen ajasta Penttien perheellä on vain mukavia muistoja. –Pohjatyöt tehtiin itse, mutta siitä eteenpäin Kastelli huolehti kaikesta. Marraskuussa tuli talopaketti ja aluksi huolehdimme, että päästäänkö muuttamaan juhannukseksi. –Mutta talohan oli muuttovalmis jo huhtikuussa, pariskunta kiittelee Kastellia. –Nyt on edessä vielä pihatyöt, jotka aiomme tehdä itse tulevan kesän aikana, Eine aikatauluttaa talon valmistumista.

Loistava investointi korotettuun kattoon

Arto ja Eine Pentin Hoviherrassa on neljä makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja saunatilat. Eine arvostaa uudessa kodissa erityisesti eteisen ja keittiön tilavuutta. Hänen mielestään myös makuuhuoneet on hyvin sijoitettu ja niissä on reilusti tilaa perheen tarpeisiin. Perhe on pitänyt kovasti myös olohuoneen kanssa tiiviissä yhteydessä olevasta keittiöstä, joka kuitenkin on pienen seinäkkeen takana erillisenä tilana. Olohuoneen ja keittiön ikkunaerkkerit antavat hienosti valoa kumpaankin tilaan.
– Suunnitteluvaiheessa meille tuli idea korotetusta katosta ja sen lisääminen perusratkaisuun onnistui
näppärästi. – Se oli kyllä paras lisäinvestointi mitä on tehty! pariskunta iloitsee.

Asiantuntijan suunnittelema sisustus viehätti

Kastelli saa pariskunnalta kiitosta myös selkeistä sisustusratkaisuista. Eine kertoo, että asiantuntijan laatimista värimaailmoista oli helppo valita mieluisin. – Ihastuimme sisustuksen yhtenäisyyteen ja selkeyteen. Kaikki värit ja materiaalit sopivat yhtenäisesti toisiinsa ja sama tyyli jatkuu huoneesta toiseen. –Itse ei välttämättä osaisi kaikkia asioita huomioida näin hyvin, Eine kiittelee Virpi Illmanin suunnittelutyötä. – Kun perusasiat ovat kunnossa, niin tapetteja ja maalauksia on helppo itsekin uudistaa kun ne käytössä kuitenkin kuluvat.

Uuden kodin energiakulutuksesta Penttien perheellä ei vielä ole tietoa kun kodissa on asuttu niin vähän aikaa. – Mietimme ensin maalämpöäkin, mutta se olisi tullut aika kalliiksi ja päädyimme sitten sähkölämmitykseen. Tiiviissä ja hyvin tehdyssä talossa lämmityskulut pysyvät kohtuullisina ja myös takassa poltetut puut säästävät ostoenergiaa. – Aiomme hankkia myös ilmalämpöpumpun, joka laskelmien mukaan tuo aika reilusti säästöä lämmityskustannuksiin, Eine kertoo.

Valoisa ruokailuerkkeri on suosittu kokoontumispaikka koko perheelle.Kaksostytöillä on jo yhteinen huone lähellä vanhempiaan.

Keittiöön haluttiin teräspintaiset kodinkoneet, jotka Kastelli toimitti edullisella lisähinnalla.Olohuoneessa on valoa ja avaruutta. Pentin perhe halusi kotiinsa korotetun sisäkaton.

Hoviherra-mallistoon »
Kaikki asiakastarinat »