Kastellin Kultaranta ihastutti Naantalin Asuntomessuilla

Saaristomaiseman inspiroima valon ja vastuullisuuden koti hurmasi messuvierailijat Luonnonmaan kuvankauniilla saarella.

Kastellin uusi Kultaranta-mallisto on yli 30-vuotisen talosuunnittelumme taidonnäyte. Arkkitehtonisen kauniit ja hiotun käytännölliset Kultaranta-omakotitalot vastaavat suomalaisten moderniin mutta samalla luonnonläheiseen kotiunelmaan.

Avaralla ja hukkaneliöttömällä tilasuunnittelulla juhlivassa Kultaranta 123/142 -messukodissa korostuvat oleskelutilojen ilmavuus, vastuullisuus sekä asumisen modernit herkut runsaine säilytystiloineen.

Kultaranta-talomallin pohjaratkaisussa on yllättäviäkin elementtejä, jotka tekevät arjesta juhlaa ja vievät kodin toimivuuden uudelle tasolle.

Modernisti kodikas, laadukkailla kotimaisilla materiaaleilla sisustettu Kultaranta-omakotitalo nähtiin Naantalin Asuntomessujen kohteessa numero 11. Lounatuuli-nimisellä messualueella pääsi tutustumaan ensi kertaa myös kotien ykkösen* moderniin hirsitaloon omin aistein. Hirsi-Kastellin valoisa Aisti 135/150 -hirsikoti säväytti kohteessa numero 7.

Kotimaiset kädentaidot nousivat kunniaan messukodissa

Kastellin tietotaito ja aito intohimo toimivien kotien rakentamiseen kumpuaa 100-vuotiaasta perheyritystaustastamme. Niinpä käytimme myös messukodin sisustuksessa paljon suomalaisten ja pohjoismaisten yritysten kädentaidoilla syntyneitä huonekaluja, sisustustuotteita, taidetta sekä ekologisia ja kestäviä materiaaleja.

Yhteistyökumppaneitamme olivat mm. Puustelli, Nikari, Karup Design, Dejlig & Siniranta, taiteilija Kuutti Lavonen ja Galleria Bronda, Tulikivi, Woodnotes, Adea, Kährs, Sini-tuote, Mulperipuu, Sera Helsinki, Lundia, Jotex, Emilia Karenina / EK for kids, Lil Decor, Pukkila, Lumisaunat, Innolux, Oras, Familon, Finarte, KW-Component, Tiivi, Kaskipuu, Ruukki, Ecoup, Gyproc, Lumon, Perustava, Swedoor, Vesivek ja Tikkurila.

Kotien ykkönen jo vuodesta 1994

Olemme vastuullinen ja turvallinen kumppani elämäsi hienoimmalle kotimatkalle.

 • Tasokas arkkitehtuuri
 • Tehokkaat pohjaratkaisut
 • Muokattavat talomallit
 • Laadukkaat materiaalit
 • Palvelualtteimmat kauppiaat1
 • Parhaat rakentamispalvelut1
 • Kodit jokaiseen budjettiin
 • Muuttovalmis, Viittä Vaille Valmis tai talopaketti – sinä päätät, me toteutamme.

1Lähde: Rakennustutkimus RTS Oy: Omakotirakentajatutkimus 2022/23 RV ja 2022/23 SV.

Kohde 11:
Kultaranta 123/142

4H, K, VH, KHH, 2WC, PUH, PE, S, TEKN

Kotona luonnon sylissä

Yhden kerroksen puurakenteinen Kultaranta-messukoti istuu harmonisesti ympäröivään mäntymetsään. Arkkitehtuuriin on tuotu elementtejä rantaluonnon vertikaaleista muodoista, jolloin talomalli sulautuu kauniisti meren ja horisontin linjoihin.

Luonnonvaloisan kodin suuret lasipinnat kutsuvat kansallisromanttisen maiseman sisätiloihin asti. Oleskelutiloista lähes saumattomasti jatkuva laaja terassi sekä terassin erillinen korkea lasipaviljonki avattavine lasituksineen venyttävät pohjolan kauniista kesäilloista nauttimisen pitkälle tunnelmalliseen syksyyn. Terassikatoksen sirot teräspylväät antavat virtaviivaiselle puutalolle ylellisen silauksen.

Saaristomaiseman inspiroimassa kodissa on panostettu erityisesti suureen ja avoimeen olokeittiöön, jossa on ilo viettää aikaa perheen kanssa. Kotimaiset luonnonmateriaalit luovat viihtyisän tunnelman ja helppohoitoisuus sekä kotimainen puusepäntyö korostuvat niin tila- kuin sisustusratkaisuissa.

Talomallin saa jyrkällä tai loivalla harjakatolla.

Helppous korostuu hyvin suunnitellussa kodissa

Kultarannan oivaltava pohjaratkaisu tekee arjesta autuaan vaivatonta. Se tarjoaa kolme makuuhuonetta, runsaasti säilytystilaa sekä halutun pantryn eli ruokakomeron keittiössä. Käytännöllinen arkieteinen auttaa pitämään kodin yleisilmeen siistinä ja tarjoaa hyödyllistä säilytystilaa perheen ulkovaatteille neljän erilaisen vuodenajan maassa.

Päämakuuhuoneesta on ilo astua terassille aamuaurinkoa tervehtimään. Arjen toimivaa luksusta vanhemmille tarjoaa muun muassa makuuhuoneen yhteydessä oleva väljä vaatehuone, jonka suojista voi pujahtaa kätevästi suoraan suihkutilaan sekä valoisan saunaosaston viereiseen kodinhoitohuoneeseen ja pukeutumistilaan.

Käytännöllisyyden ja vastuullisuuden harmoniaa

Vastuullisuus ja ekologisuus näkyvät myös messukodin sisustuksessa, joka on Kastellin sisustussuunnittelija Sanna Siik-Keskisarjan käsialaa.

Kiintokalusteissa ja pintamateriaaleissa suositaan sademetsäpuiden sijaan kotimaisia ja eurooppalaisia puumateriaaleja. Talon arkkitehtuuri ja ympäröivä luonto on huomioitu skandinaavisen tyylikkään sisustuksen ratkaisuissa. Vaaleat pinnat, erilaiset luonnonmateriaalit ja tyylikäs saarniparketti luovat kotiin ylellisen viihtyisän tunnelman.

Toimivaksi ja ergonomiseksi suunnitellussa Puustelli-keittiössä on runsaasti säilytystilaa, kattoon asti ulottuvat yläkaapit sekä leveä saareke. Yksi avaran ja kutsuvan avokeittiön helmistä on ahkerasti toivottu pantry eli ruokakomero. Se tarjoaa reilusti oven taakse kätkeytyvää hyllytilaa kuiva-aineille ja vaikkapa perheen aamiaistarvikkeille. Hyllyjen alle on suunniteltu mainio paikka ekologisille kierrätysastioille, jotka täydentävät keittiön allaskaapista löytyviä lajittelusankoja.

Inspiroidu Kultaranta 123/142 ­-asuntomessutalon kuvien parissa

Hirsi-Kastelli-brändin ensiesittely Asuntomessuilla

Kohde 7:
Aisti 135/150

5H, K, KHH, VH, 2WC, PUH, PE, S, TEKN

Kastellin hirsiasiantuntijat sovittivat saumattomasti yhteen asiakkaan kotitoiveet sekä rakennuspaikan ja rakentamistapaohjeiden vaatimukset. Näistä aineksista rakentui kauniin mäntykankaan kehystämä Hirsi-Kastellin muuttovalmis ja kompromissiton hirsikoti painumattomasta hirrestä.

Yksi keskeisistä suunnittelua ohjaavista unelmista oli kodin valoisuus ja hienot läpitalon näkymät. Toinen oli luonnontilaisten alueiden välissä olevan hirsitalon saumaton sulautuminen ympäristöönsä. Tummien värisävyjen ansiosta hirsiomakotitalo istuu kauniisti ympäröivään maisemaan. 

Rakentamistapaohjeiden edellyttämä loiva harjakatto asetettiin esteettisesti ja osin yllättävälläkin tavalla talon suunnassa pitkittäin, jolloin saunasiiven sekä autokatoksen pulpettikatot yhdistyvät rakennuksen kulmissa virtaviivaisesti.
Valoisa hirsitalo hurmaa aistit

Puhtaan sisäilman hirsikeidas tarjoaa asukkailleen kolme makuuhuonetta, avaran terassin, modernin avoimen olokeittiön saarekkeella sekä saunasiiven, jossa on kodin toinen, tuvaksi kutsuttu monikäyttöinen oleskelutila.

Kotiin saapujia tervehtii kaunis näkymä talon läpi ja makuuhuoneen kautta takapihalle. Suuret ikkunat kutsuvat maiseman kylään hirsikodin oleskelutiloihin asti, jossa sitä on ilo ihailla sohvalla takkatulen lämmössä rentoutuen. Avoimen ja yläkaapittomaksi toivotun olokeittiön tyylikäs keittiösaareke tekee ruoanlaitosta puhdasta juhlaa. Se toimii myös kätevänä tarjoilupöytänä. Saarekkeen edustalla on avointa tilaa isommallekin ruokailuryhmälle – ja miltä maistuukaan aurinkoinen brunssi oman terassin rauhassa?

Luonto kodin sisustajana

Asukkaat toivoivat uudelta hirsikodiltaan puhtaan skandinaavista yleisvaikutelmaa. Värikkyys vaaleaan hirsikotiin saadaan suurten ikkunoiden kautta – luonto ja Suomen neljä vuodenaikaa toimivat kodin tärkeimpänä sisustajana.

Suurten ikkunoiden ja läpi talon kulkevien avointen tilojen ansiosta luonnonvalo saa tulvia runsaana Aisti-hirsikodin sisätiloihin vuodenaikaan katsomatta. Päivällä aurinko valaisee viihtyisät ja yhtenäiset oleskelutilat keittiön ja ruokailutilan puolelta. Olohuoneen puoli saa puolestaan kylpeä ilta-auringon pehmeissä säteissä. Myöskin ilta-auringon puolelle sijoittuvan saunatuvan molemmille seinustoille on suunniteltu runsaasti valo-aukkoja.

Hyvin suunniteltu on vaivaton asua

Ajatuksella suunniteltu pohjaratkaisu tarjoaa arjen luksusta helposti muunneltavissa ja helppohoitoisissa neliöissä.

Kolmesta makuuhuoneesta kookkain löytyy heti sisääntulon vierestä. Päämakuuhuoneessa on tilava walk in -vaatehuone, joka on suojaisan ikkunansa ansiosta ilahduttavan valoisa. Vaatehuone on kätevästi yhteydessä suoraan kodinhoitohuoneeseen. Puhtaan raikkaat tekstiilit on helppo kiikuttaa kuivausrummusta omille paikoilleen.

Yhden kodin makuuhuoneista voi pyhittää helposti myös työhuoneeksi, harrastustilaksi tai vaikka hyvän olon kuntoiluhuoneeksi.

Inspiroidu Aisti 135/150
-asuntomessutalon kuvien parissa

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Adea, Nikari, Lundia, Woodnotes, Innolux, Familon, Pauliina Rundgren, Karoliina Peltokorpi, Reimann, Pentik, Puustelli, Siemens, Tiivi, Kaskipuu, Ruukki, Gyproc, Pukkila, Swedoor, Lumisaunat, Perustava ja Vesivek.

Fiksu suunnittelutyökalu apunasi

Jokainen muuttovalmis Kastelli-koti on yhtä yksilöllinen kuin asukkaansakin. Inspiraatiotyökalumme avulla voit nähdä, kuinka omat valintasi muuttavat messutalomallin kohta kohdalta elämäsi kompromissittomaksi kodiksi.


Ammattitaitoiset Kastelli-kauppiaamme ovat tukenasi unelmakotisi hankinnassa koko suunnittelun ajan

Luotettava, turvallinen ja vakavarainen talokumppani on arvokas asia elämäsi tärkeimmällä kotimatkalla. Meillä kastellilaisilla on mitä parhaimmat eväät ja talomallit kotiunelmasi toteuttamiseen. Ota yhteyttä lähimpään Kastelli-kauppiaaseen ja varaa aika oman kodin suunnitteluun, vaikkapa etänä videopuhelun välityksellä. Kauppiaillamme on takataskussaan lisää hyviä syitä aloittaa Kastelli-kodin rakentaminen juuri tänä kesänä.

Ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi Kastelli-kauppiaaseen, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi:

Haluaisitko, että otamme sinuun yhteyttä?

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin alueesi Kastelli-kauppias käy kanssasi kotiunelmasi tai talosuunnitelmasi läpi. Tervetuloa elämäsi hienoimmalle kotimatkalle kanssamme!

 • Hidden
 • Rakennussuunnitelman tiedot

 • Hidden

  Muut tietokentät

 • Hidden

Kotien ykkönen jo vuodesta 1994

Olemme vastuullinen ja turvallinen kumppani elämäsi hienoimmalle kotimatkalle.

 • Tasokas arkkitehtuuri
 • Tehokkaat pohjaratkaisut
 • Muokattavat talomallit
 • Laadukkaat materiaalit
 • Palvelualtteimmat kauppiaat1
 • Parhaat rakentamispalvelut1
 • Kodit jokaiseen budjettiin
 • Muuttovalmis, Viittä Vaille Valmis tai talopaketti – sinä päätät, me toteutamme.

1Lähde: Rakennustutkimus RTS Oy: Omakotirakentajatutkimus 2022/23 RV ja 2022/23 SV.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi