Mitä rakentaminen maksaa?

Kastelli on talomalliensa suunnittelussa huomioinut erilaisissa elämäntilanteissa olevat rakentajaperheet. Talomalleja löytyy laajasti pienistä suuriin, neliöiltään tehokkaista ylellisen väljiin, ja myöskin kustannuksiltaan erilaisiin: superedullisista suoraviivaisista taloista aina monimuotoisiin kokonaisuuksiin. Kaikille on kuitenkin yhteistä Kastellin tinkimätön laatu. 

Taloprojektin hinta

Muuttovalmis-hinta antaa hyvän käsityksen siitä, miten paljon talon rakentamiseen kaiken kaikkiaan tulee varata rahaa. Muuttovalmis-toimitus kattaa pyöreästi 70–80 % rakentamisen kokonaiskustannuksista. Muita kuluja ovat mm. tonttikustannus, liittymät, viranomaiskulut, maatyöt ja pihatyöt.Esimerkki omakotitalon kustannuksista

Esimerkkilaskelma kustannuksista on laskettu Keski-Suomen hintatasolla keskivertoiselle tontille:


Kustannukset/EUREconomy 100 m²
Muuttovalmis-toimitus186 077
Toimituskulut4 830

Muut kulut
Vuokratontti
Viranomais- ja valvontakulut, liittymät15 750
Lämmönlähde, kaukolämpö7 350
Työmaan yleiskulut, sähkö, vesi, siivous10 500–17 850
Tontin maarakennustyöt ja maa-ainekset15 750–42 000
Pihatyöt ja ulkovarusteet5 250–27 000
Muut kulut yhteensä54 600–109 950
Kustannusarvio yhteensä
245 507 –300 857

Muuttovalmis-hintaan kuuluu vesikiertoinen lattialämmitys ilman lämmönlähdettä. Lämmönlähde valitaan aina rakennuspaikan ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tässä esimerkissä on valittuna kaukolämpö. Economy-, City- ja Verso -malleissa takka ja piippu eivät ole vakiotoimituksessa, vaan ovat valittavissa lisävarustelistalta. Esimerkkilaskelman muut kulut perustuvat keskimääräisiin arvioihin, ja voivat vaihdella paljonkin mm. tontin olosuhteiden ja maapohjan mukaan.

Laske oman kotisi kustannusarvio

Laske taloprojektin laina-arvio

Kustannustehokkaita talomalleja

Ensimmäistä kotiaan pienellä budjetilla rakentaville Kastelli on luonut kustannustehokkaat Verso – ja Economy -mallistot. Hyvällä arkkitehtisuunnittelulla, suoraviivaisilla ratkaisuilla ja uusilla innovaatioilla laadukas ja monipuolisesti varusteltu koti voidaan tehdä hyvin edullisesti.

Näyttäviä talomalleja

Kastelli tarjoaa järkevimmän vaihtoehdon myös yksilöllistä ja näyttävämpää kotia etsiville perheille. Moni-ilmeisempikin koti on joustavasti ja edullisesti toteutettavissa Kastellin ammattitaidolla. Näyttäviä talomalleja löydät esimerkiksi mallistoista Kultaranta, Kuori ja Veistos.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi