Herkullinen Baileys-jäätelö

  • n. 1 litra valmista jäätelöä
  • Sisältää alkoholia


  • 8 kananmunan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl glukoosi- tai agavesiirappia
  • 1 dl kermalikööriä (Baileys)
  • 1 dl tummaa suklaarouhetta
  • (2 dl täyteläistä suklaakakkupohjaa isoina muruina)


Vaahdota muutama minuutti keltuaisia ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta isohkossa kattilassa kerma, maito, glukoosisiirappi sekä kermalikööri (huom! pelkkä kiehautus ei poista likööristä alkoholia kokonaan). Nosta seos levyltä ja kaada joukkoon keltuaisvaahto.

Sekoita massa tasaiseksi ja jätä jäähtymään (tai käytä jäätelökonetta). Kun massa on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, kaada se n. 1,5 litran vetoiseen muovirasiaan/leipävuokaan ja nosta jääkaappiin. Massan viilennyttyä sekoita ja nosta se pakastimeen.

Sekoittele massaa 2-3 kertaa jäätymisen aikana. Kun massa alkaa olla tanakampaa, sekoita joukkoon suklaarouhe ja kakkumurut. Anna jähmettyä ja nauti!

Vinkki: Mikäli kaapistasi ei löydy suklaakakkua, voit käyttää esimerkiksi valmiita suklaamuffinsseja.

Reseptin laatija: KakkuTassu