Kastelli GREEN – luonnollinen puutalo hengittävällä puukuidulla

Kaikkiin Kastellin talomalleihin voi valita luonnollisen puukuitueristeen. Kastelli Green™ on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on puuta.

Lämmin koti ja hapekas sisäilma samassa paketissa

Hyvä ja hapekas sisäilma ei ole enää massiivipuisten hirsitalojen yksinoikeus. Kastellilta voit valita aidon puutalon, jonka lämmöneristeet ja tuulensuojalevyt ovat puukuitua. Ilmansulkuna käytetään hengittävää Intello-höyrynsulkukangasta. Talon huoneiden sisäseinät on maalattu ekologisella, luonnonöljypohjaisella, 100 % muovittomalla Coloria Greenline-sisämaalilla (päästöluokka M1). Kastelli Green™ -talojen ilmatiiviys on määräysten mukainen ja eristeenä puukuitu on massiivipuuta lämpimämpi.

Luonnollisessa puutalossa on tasainen ilmankosteus

Asumisviihtyvyyden kannalta ilmankosteus on merkittävä tekijä. Puutalon kosteutta tasaava rakenne pitää huoneilman kosteuden miellyttävällä tasolla ympäri vuoden – puukuitueriste ja hengittävä ekologinen sisämaali ovat oikea valinta myös allergiaperheelle hyvän sisäilmansa vuoksi. Usein aidon puutalon sisustuksessakin käytetään puuta, joka lisää asumismukavuutta entisestään.

Puutalo on ekologinen valinta

Puun käyttö hillitsee ilmastonmuutosta: tonniin puuta on sitoutunut kaksi tonnia ilmakehän hiilidioksidia. Puutalo sitoo varastoimansa hiilen koko käyttöikänsä ajan. Puukuitueristeen valmistusaikainen ympäristönrasitus on minimoitu käyttämällä kierrätysmateriaalia. Kotisi viimeistellään ekologisella, luonnonöljypohjaisella, 100 % muovittomalla sisämaalilla. Puulla eristetty puutalo on ekoteko.

Puukuitueriste ja hengittävä ekologinen sisämaali ovat oikea valinta myös allergiaperheelle hyvän sisäilmansa vuoksi.

Kastelli Green™ luonnollisesti Ekovillasta

Hengittävä yläpohja Ekovilla-eristeellä

Kastelli Green™ -puutalon yläpohjaeriste on puhallettavaa Ekovillaa, joka on Suomen suosituin yläpohjaeriste. Puhallettu eriste täyttää kattoristikoiden välit tiiviisti muodostaen yhtenäisen, lämpimän eristevaipan. Ekovilla-ammattilainen asentaa eristeen ammattitaitoisesti Kastelli Green™ -taloosi.

Eristeen alapuolella on kosteutta ohjaava Intello höyrynsulkukangas. Näin koko yläpohja voi osallistua sisäilman kosteuden tasaamiseen luonnon omalla menetelmällä.

Hengittävä ulkoseinä Ekovillalevyllä

Kastelli Green™ -puutalon ulkoseinät ovat lämmöneristettä ja tuulensuojalevyä myöten puuta. Ilmansulku on kosteutta ohjaava ja se on sijoitettu eristekerrosten väliin, jolloin se pysyy ehyenä esimerkiksi sähkörasioita asennettaessa.

Valitsemalla huoneisiin höyryä läpäisevät, hengittävät sisäverhousmateriaalit seinien eristerakenne pääsee parhaiten osallistumaan kodin sisäilman kosteuden tasaamiseen.Lämmin
Ekovilla tekee talostasi lämpimän. Ekovillan lämmin tarkoittaa lämpimän asumisen ja elämisen kokonaisuutta, joka tuo hyvinvointia kotiisi, perheellesi ja ympäristölle.

Hengittävä
Talollasi on oma elämä aivan kuten sen asukkaillakin. Elääksemme meidän on hengitettävä. Puukuitu antaa talosi rakenteiden hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteuden vaihteluita luonnon omalla menetelmällä.

Ekologinen
Ekovilla valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta, esimerkiksi lukemistasi sanomalehdistä. Kun eristät talosi Ekovillalla, talosi sitoo puukuidussa olevan hiilen käyttöiäkseen itseensä pienentäen osaltaan rakentamisen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Hyvä elämä
Lämpö, turvallisuus ja ekologisuus ovat hyvän elämän rakennusaineita, joita Ekovilla pyrkii edistämään omalla toiminnallaan. Ekovilla on tehnyt työtä hyvän elämän rakennusaineiden ja kestävän eristämisen puolesta jo vuosikymmeniä.

Tutustu lisää puukuitueristeen ominaisuuksiin osoitteessa www.ekovilla.com