Mansikkakakku aikuiseen makuun

  • n. 10-12 hlöä
  • Maidoton, sisältää alkoholia

Marinoidut mansikat

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3,5 rkl sitruslikööriä (cointreau)
  • 300 g tuoreita mansikoita


Keitä vettä ja sokeria kohtuullisella lämmöllä 10 minuuttia. Lisää likööri ja jäähdytä hetki. Viipaloi mansikat n. 3-4 mm paksuisiksi siivuiksi ja lisää marinadin kanssa kannelliseen rasiaan.Jäähdytä täysin. Anna maustua jääkaapissa useita tunteja tai mieluiten yön yli. Kääntele pari kertaa marinoitumisen aikana, mikäli neste ei peitä kaikkia marjoja.



Kookosvaahto

  • 2 prk jääkaappikylmää kookoskermaa
  • 2,5 rkl vaahterasiirappia
  • 2 tl vaniljasokeria


Kostutus: 1,5 dl mansikoiden marinadilientä (2 dl, mikäli tarjoat kakun heti)

Kaavi kylmä kookosmassa kulhoon (säästä liemi esimerkiksi smoothieen). Vaahdota muutama minuutti sähkövatkaimella, mausta siirapilla ja vaniljasokerilla.


Kakkupohja

  • 4 munaa
  • saman verran sokeria (erikoishienoa) kuin munia
  • saman verran vehnäjauhoja kuin sokeria (josta ½ dl perunajauhoja)
  • 2/3 tl leivinjauhetta


Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 19-20 cm vuoka. Leikkaa leivinpaperista leveät suikaleet lisälaidoiksi ja jauhota pohja korppujauhoilla. Mikäli taikina kohoaa hyvin, laidat auttavat kakkua kohoamaan tasaisesti.

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, napakaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita varoen kierrevatkaimella. Kaada vuokaan ja paista n. 40-45 minuuttia uunin alatasolla kypsäksi.

Vinkki: saat kakusta gluteenittoman, kun käytät gluteenittomia jauhoja taikinassa ja vuoan leivityksessä.

Vinkki: saat kakusta gluteenittoman, kun käytät gluteenittomia jauhoja taikinassa ja vuoan leivityksessä.


Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Siivilöi mansikat ja neste erilleen. Poimi muutamia kauniita viipaleita erilleen koristelua varten.

Aseta pohjalevy lautaselle. Käytä kostutukseen reilu ½ dl nestettä. Lusikoi 1/3 kookosvaahdosta pohjan päälle, myös lähelle reunoja. Levittele puolet mansikoista vaahdon päälle. Lado osa mansikoista reunoille jotta ne pilkistävät kerrosten välistä. Nosta keskimmäinen levy täytteen päälle ja käytä kostutukseen vajaa ½ dl nestettä. Levitä vaahto ja mansikat kuten edellä. Nosta päälle viimeinen kerros ja kostuta lopulla marinadiliemellä. Levitä loppu vaahto kakun päälle ja osin reunoille rennosti. Koristele mansikkaviipaleilla ja esimerkiksi marengeilla, isoilla kookoslastuilla tai syötävillä, myrkyttömillä orvokin kukilla tai mansikan lehdillä.

Reseptin laatija: KakkuTassu

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla eduistamme ja kampanjoistamme!

  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi