Rentoa kesäelämää


Kuvan tuotteet JYSK

Keväällä on aika pistää terassit kuntoon. Tänä vuonna terassitrendeissä jyräävät metallirunkoiset kalusteet, muhkeat löhölinnat, hulppeat kesäkeittiöt sekä rottinkikalusteet.

Omakotitalojen pihoille rakennetaan nykyisin isoja terasseja, joille pääsee nauttimaan kesäpäivistä. Terasseilla varataan tilaa rentoon oleskeluun, mutta myös kokkaamiseen.

Kuvan tuotteet K-Rauta
Kuvan tuotteet Skagerak


Isojen terassien myötä omakotitalojen pihat ovat muuttuneet huonemaisiksi ja niitä sisustetaan huolellisesti. Terasseille ja kuisteille hankitaan isoja, muhkeita sohvia, aurinkotuoleja sekä reilun kokoisia ruokapöytiä, joiden ääreen mahtuu syömään isompikin porukka.

Kokonaisuus viimeistellään vielä ulkokäyttöön sopivilla sisustustuotteilla, kuten säänkestävillä matoilla, valaisimilla sekä kasvitelineillä, joihin voi istuttaa yrttiviljelmiä tai kesäkukkia.

Kesällä kokataan ulkona

Kuvan tuotteet Hillerstrop


Grillaaminen ja ulkona syöminen kuuluvat erottamattomasti suomalaiseen kesäelämään. Kun aurinko vihdoin lämmittää, halutaan ruokakin nauttia ulkona.

Grillivalikoima on viime vuosina laajentunut ja valinnanvaraa on perinteisestä hiilillä lämpiävästä pallogrillistä jättisuuriin kuuden polttimon kaasugrilleihin. Nyt omakotipihoille on tarjolla myös viimeisen päälle varusteltuja kesäkeittiötä vesipisteineen ja jääkaappeineen.

Tuotteet vasemmalta oikealle: Mustang Giovanni pizzauuni, Hillerstrop Läckö kesäkeittiö, Mustang Ametist -kesäkeittiö


Grillin lisäksi terasseille on tarjolla myös muita ruuanlaittovälineitä. Pizzan ystävä voi hankkia vaikkapa kaasulla toimivan pizzauunin pihalleen. Uutuusgrilleissä löytyy myös malleja, joissa pystyy grillaamisen lisäksi hauduttamaan pataruokia miedossa lämmössä tai paistamaan vaikkapa leipää.

Metallikalusteet kestävät

Muoviset polyrottinkikalusteet ovat hallinneet suomalaisia pihoja ja terasseja koko 2000-luvun ajan. Nyt muovista punottujen kalusteiden rinnalla suosiotaan kasvattavat metallirunkoiset pihakalusteet.

Kuvan tuotteet HAY Palissade


Metallisten puutarhakalusteiden etu on, että ne kestävät hyvin kosteata säätä sekä talven pakkasia. Ne voi huoletta jättää talvikaudeksi kylmään ja kosteaan varastoon. Metallikalusteet näyttävät myös keveiltä, sillä ohuetkin metallirakenteet ovat tukevia.

Metallin huono puoli on sen pintakylmyys. Metallituoli tuntuu ihoa vasten kauniinakin kesäpäivän hieman kalsealta. Sen vuoksi uusissa pihakalusteissa on usein metallirunko sekä niiden päällä säänkestävät pehmusteet istuinmukavuutta tuomassa.

Kuvan tuotteet Kekkilä Creative Garden

Rottinkia ja yrttiviljelmiä

Terassisisustamisessa eletään nyt todellista rottinkibuumia. Niin isot kuin pienemmätkin valmistajat tarjoavat luonnonmateriaalista valmistettuja kalusteita sekä sisä- että ulkokäyttöön. Rottinki tuokin ulkotiloihin sekä lasitetuille kuisteille mukavan ripauksen itämaista eksotiikkaa.

Kuvan tuotteet Tine K La Granja Ibiza
Kuvan tuotteet Parolan rottinki


Rottinkikalusteiden etu on keveys. Kalusteita voi helposti siirtää sisältä pihamaalle. Ja talven tullen taas takasin – rottinki kun sopii hyvin myös sisätilojen sisustamiseen.

Rottingin lisäksi hyviä hankintoja ovat muut kevyet ja monikäyttöiset kalusteet kuten kepeät lepakkotuolit tai pienet, metalliset apupöydät, jotka kulkevat helposti mukana niin ulos kuin sisällekin.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla eduistamme ja kampanjoistamme!

  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi