Vuoden 2018 sisustuksen trendivärit: inspiraatiota luonnosta

Vuoden 2018 trendiväreinä paistattelevat lämpimät luonnon sävyt.

– Inspiraatiota haetaan selkeästi luonnosta ja värimaailma menee entistä luonnonmukaisempaan suuntaan. Erityisesti beigen, hiekan ja ruskean eri sävyt ovat tulevana vuonna pinnalla, kertoo Kastellin sisustussuunnittelija Annu Lahtinen.

Luonnollisuus näkyy kaikessa sisustamisessa väreistä materiaalivalintoihin.

– Materiaaleissa nahka, villa ja pellava ovat nyt in.

Trendivärit ovat parhaimmillaan pieninä annoksina

Skandinaavinen vaalea ja yksinkertaistettu sisustustyyli ei ole poistumassa muodista, mutta vaaleaa tyyliä tehostetaan nyt esimerkiksi syvällä vihreällä ja terrakotalla.

– Skandinaavinen ja kepeä tanskalainen sisustustyyli pitävät edelleen pintansa, mutta niiden rinnalle alkaa tulla myös runsaampia värejä ja muotoja. Vaaleiden sävyjen kanssa halutaan sekoittaa tummempia värejä, jotka tuovat terästystä myös skandinaaviseen sisustukseen.

Harva meistä kuitenkaan pintaremontoi kotiaan vuosittain vaihtuvien trendien mukaan – helpoin tapa pitää kodin sisustus ajanmukaisena onkin tuoda trendit mukaan pienemmässä mittakaavassa.

– Esimerkiksi Tikkurilan vuoden 2018 väri on punasavea muistuttava ”ruukku”. Itse ottaisin tämän värin mukaan sisustukseen pienesineillä ja esimerkiksi sisustustyynyillä.

– Jos haluaa rohkeammin ottaa trendivärejä kodin sisustukseen, voi niillä maalata esimerkiksi tehosteseiniä.

Trendivärit mukaan jouluun

Ensi vuoden trendivärit ovat muhevia ja maanläheisiä lämpimiä sävyjä, jotka on helppo ottaa mukaan jo joulun sisustukseen.

– Trendivärejä on helppo käyttää esimerkiksi kynttilöissä. tumma ja syvä vihreä sekä punasaven sävy toimivat hyvin myös jouluna. Kuusenoksat, taljat ja kultaiset kynttilänjalat tuovat joulun tunnelma.

Kuvat: Tikkurila

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla eduistamme ja kampanjoistamme!

  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi