Helppo rommihedelmä-piparirahka


Työaika: aktiivinen n. 30 min, passiivinen n. 4h

Rommi tuo mukavan tujauksen piparkakkurahkaan aikuiseen makuun. Tämä helppo resepti sopii joulun odotukseen kuin parta joulupukille. Kokeile!

Tarvitset (neljälle):

100 g kuivattuja hedelmiä (esim. 3kpl viikunoita, 2 kpl taateleita, ¼ dl karpaloita ja 3 luumua)
¼ dl tummaa rommia
400 g (2 prk) valmista piparkakkurahkaa (esim. Arla)
1 dl vispikermaa
2 rkl fariinisokeria
½ tl piparkakkumaustetta
2 kpl piparkakkuja murskattuna

Leikkele kuivahedelmät ja isommat karpalot saksilla tai veitsellä halkaisijaltaan n. ½ cm kuutioiksi kulhoon. Kaada päälle rommi. Anna maustua muutamia tunteja tai yön yli. Kääntele hedelmiä pari kertaa maustumisen aikana.

Vaahdota kerma fariinisokerin kanssa. Lisää piparkakkumauste.

Kääntele joukkoon rouheasti murskatut piparkakut ja n. 80 g rommihedelmiä. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Annostele neljään lasiin. Koristele piparkakuilla ja lopuilla rommihedelmillä.

Nauti hyvässä seurassa!

Resepti: KakkuTassu