Kahden maun jouluiset cake popsit
Cake popsien valmistaminen on hauskaa puuhastelua lasten kanssa ja niiden tekemisestä voi innostua aikuinenkin. Joulun alla cake popsit saavat tietenkin teemaan sopivan ilmeen.
Kakkutikkareissa on monta työvaihetta, mutta niistä selviää kotikeittiön välineillä ja osan vaiheista voi tehdä ennakkoon. Popsit säilyvät jääkaapissa muutamia päiviä.
Tavalliset ruokakaupat tarjoavat nykyään hurjan määrän koristelutuotteita, eikä kaikki vaadi aina erikoisia elintarvikkeita – kekseliäs rakentaa lumiukolle hatun irtokarkeista ja tontulle komeat viikset voi leikata vaikka vaahtokarkista!
Tee ajoissa valmiiksi vaihe vaiheelta
Hauskan herkun idea on yksinkertainen: kakkupohja murustellaan, sekaan lisätään hallitusti tuorejuustoa, jotta massasta tulee muotoiltavaa – lopuksi herkut kastetaan suklaaseen ja koristellaan.
Kakkupohjan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, käyttää pakastimeen pyörimään jäänyttä kuivakakkua tai ostaa kaupasta vaikkapa valmiit suklaamuffinit pääraaka-aineeksi. Pienillä muutoksilla kakkutikkarien makua voi muokata mieleisekseen!
Muotoilun ja tikkujen liimaamisen suklaalla voi myös tehdä etukäteen ja jättää vasta koristeluvaiheen lasten kanssa tehtäväksi. Tikkarin tikkuja saa leivostarvikeliikkeistä ja hyvin varustelluista ruokakaupoista, mutta pallerot voi asettaa myös pieniin paperivuokiin.
Kahden maun jouluiset cake popsit
(Noin 24 kpl, työaika: noin 3-4 tuntia)
Tämän ohjeen popseihin tarvitset 500g suklaakakkua (ohje alla), vaniljatuorejuustoa, lakritsijauhetta, turkinpippuri- ja mariannerouhetta, tikkarin tikkuja tai pieniä paperivuokia sekä 300-450 g suklaata.
Lisäksi tarvitset kaupan värillisiä sokerikuorrutteita tai pikeeriä, eri värisiä sokerihelmiä, minipretzelseja poron sarviin, suklaarusinoita korviksi ja Kick-patukan, josta voi muovailla lumiukolle hatun. Voit kuitenkin käyttää omaa mielikuvitustasi ja koristella cake popsit juuri, kuten haluat!
Tikkarien alustaksi tarvitset joko sokerilla täytetyn astian tai styroxin palan.
Huom! Valkosuklaan värjäämiseen soveltuvat suklaa ja tomuvärit, eivät vesipohjaiset elintarvikevärit.
Suklaakakkupohja (riittää noin 24 kakkutikkariin)
100 g voita
1 ¼ dl maitoa
1 muna
¾ dl ranskankermaa
2 dl vehnäjauhoja
¾ tl ruokasoodaa
¾ dl kaakaojauhetta
1 ¾ dl sokeria
ripaus suolaa
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon hieman lämmitetty maito (seoksen tulee jäädä lämpimäksi, ei polttavaksi). Sekoita joukkoon kierrevatkaimella kananmuna ja ranskankerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin nestemäisten joukkoon. Kaada voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan n. 16 cm kakkuvuokaan. Paista 175 c uunin alatasolla n. 40 min.
Murenna jäähtynyt kakku kulhoon ja sekoita joukkoon 50 g vaniljatuorejuustoa. Jaa massa kahteen eri kulhoon.
Salmiakkipopsit n. 12 kpl
Lisää massaan 1 tl lakritsijauhetta (saa ruokakaupoista) ja 3 rkl turkinpippurirouhetta, sekoita hyvin.
Minttupopsit n. 12 kpl
Lisää toiseen massaan 5 rkl Marianne-rouhetta, sekoita hyvin.
Muotoile kumpikin massa käsin leivinpaperilla päällystetylle lautaselle tai leikkuulaudalle haluamasi kokoisiksi ja mallisiksi kakkusiksi. Jos massa on hankalaa työstää, anna sen viilentyä jääkaapissa hetki. Kuusien rungoksi muotoile kartioita, pallot toimivat hyvänä kakkutikkarin perusmuotona. Sulata varovasti mikrossa muutama palanen valkosuklaata, kasta tikkarin tikut suklaaseen ja työnnä kakkupallon sisälle. Siirrä jääkaappiin n. puoleksi tunniksi, jotta suklaa jähmettyy.
Sulata kuorrutteen suklaa mikrossa tai vesihauteessa levy kerrallaan. Kaada mukiin. Kasta jääkaappikylmät popsit yksi kerrallaan suklaaseen, valuta enin suklaa takaisin astiaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään (tikkarit pystyyn sokerikulhoon tai styroxiin, leivokset suoraan paperivuokiin tai leivinpaperin päälle).
Kun pinta on hieman jähmettynyt, liimaa hahmoille silmät, suut, sarvet ja mahdolliset korvat ja anna jähmettyä jääkaapissa kunnolla. Mikäli värjäät popsit sokerikuorrutteilla, odota suklaan jähmettymistä ennen kuin sivelet kuorrutteita ohuelti popsin pintaan. Koristele.
Repepti: KakkuTassu
Tilaa uutiskirjeemme
Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla eduistamme ja kampanjoistamme!