Minttu-suklaakuppikakut

Pakkaset paukkuvat edelleen! Mikäpä lämmittäisi paremmin kuin mehevä muffinssi ja kuppi kuumaa. Nappaa tästä talveen sopiva ohje minttu-suklaamuffinsseihin!

Tarvitset:

  • 100 g voita tai margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 60 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 2 rkl Marianne rouhetta

Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet paitsi suklaa ja Marianne-rouhe. Kaada joukkoon voisula, kananmunat ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja karkkirakeet. Annostele muffinipellille aseteltuihin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa 20-25 min. Muffinit saavat jäädä meheviksi, joten varo ylipaistamasta.


Mintun makuinen kuorrute:

  • 300 g tuorejuustoa
  • 115 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita
  • 3 dl tomusokeria
  • ¾ tl piparminttuaromia
  • Vihreää tai turkoosia elintarvikeväriä
  • Nomparelleja, sokerimassakoristeita


Vaahdota voita muutama minuutti. Lisää hieman lämmennyt tuorejuusto (kylmä juusto juoksettaa massan – toki voit käyttää sitä silti, rakeisuus ei pilaa kuorrutetta). Mausta ja värjää. Pursota tai lusikoi muffinseille reilusti kuorrutetta. Koristele koristerakeilla tai vaikka sokerimassasta leikatuilla kuvioilla. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki: muffinista saat gluteenittoman ja/tai maidottoman käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta, korvaamalla maidon esim. kauramaidolla sekä käyttämällä esim. Brunbergin gluteenitonta ja maidotonta suklaata