Kastelli-talot osti osake-enemmistön Rakennusliike Lapti Oy:stä

Lehdistötiedote 30.8.2013 klo 14.00

Pientalojen markkinajohtaja Kastelli-talot Oy laajentaa liiketoimintaansa ostamalla osake-enemmistön oululaisesta Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Rakennusliike Lapti Oy on vuonna 1990 perustettu yritys, jonka pääomistajina ovat olleet toimitusjohtaja Timo Pekkarinen ja tekninen johtaja Tuomas Ahola . Yrityskaupan jälkeen Pekkarinen jatkaa edelleen yhtiön toimitusjohtajana sekä merkittävänä omistajana. Tuomas Ahola luopuu koko omistuksestaan eikä jatka yrityksen palveluksessa.

Laptin liikevaihto on viime vuosina ollut voimakkaassa kasvussa ja on tänä vuonna noin 60 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 250 työntekijää ja toimihenkilöä. Yrityksen liikevaihdosta noin puolet tulee asuntorakentamisesta, toisen puolen muodostuessa hoivatila- ja päiväkotirakentamisesta. Yritys sai viime vuonna Kauppalehden myöntämän ”Vuoden paras pohjoissuomalainen kasvuyritys”-palkinnon.

Kastelli on ollut pientalomarkkinoiden ostetuin talomerkki vuodesta 1994. Sen liikevaihto tytäryhtiöineen oli viime vuonna 108 M€. Nyt toteutuneella yrityskaupalla Kastelli-talot haluaa laajentaa liiketoimintaansa ja palveluaan uusille asiakasryhmille.
– Kastellin kestävä suosio perustuu vahvaan asiakaslähtöisyyteen ja kiinnostukseemme kehittää suomalaista hyvää asumista, kertoo Kastellin toimitusjohtaja Antti Pohjola. – Yrityskaupan myötä Kastelli-konserni pystyy entistä paremmin vastaamaan eri elämäntilanteissa olevien asumistoiveisiin. Voimme nyt monipuolisemmin tarjota myös aivan ensimmäistä asuntoa, joka tyypillisesti sijaitsee rivi- tai kerrostalossa, sekä lapsiperheille räätälöityjä pientaloratkaisuja kokonaisvaltaisemmin toteutettuna, ”all-inclusive-pakettina”.

– Nyt voimme tarjota asuntoja myös siihen elämänvaiheeseen, jolloin lapset ovat lähteneet kotoa ja harkitaan uudenlaista asumismuotoa lähellä keskusten palveluja, Pohjola kertoo. – Myös Laptin pitkälle kehitetty konsepti ja vahva panos päiväkoti- ja hoivakotirakentamisessa kiinnosti ja se sopii erittäin hyvin liiketoiminnan laajennukseksi yrityksellemme, kuvaa Kastellin toimitusjohtaja Antti Pohjola yrityskaupan taustoja.

Kastelli-talot Oy on osa Harjavalta-konsernia. Kastellin lisäksi konserniin kuuluvat Puustelli-keittiöt, HSL Oy sekä Smartia Oy . Harjavalta-konsernin liikevaihto tulee kaupan jälkeen olemaan noin 240M€ ja konserni työllistää yhteensä noin 1800 henkilöä.

Lisätietoja:

Kastelli-talot Oy
toimitusjohtaja Antti Pohjola
Puh: 0400-280555
antti.pohjola@kastelli.fi

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi