Kuori on Kastellin 30-vuotisen talosuunnittelun taidonnäyte, jonka juhlava kauneus ja hiottu käytännöllisyys tuovat luksusta asumiseen

Uusi upea Kuori-talomallisto juhlistaa Kastellin 30-vuotista matkaa Suomen suosituimmaksi talomerkiksi. Arkkitehtonisen kaunis ja yllätyksellisellä tavalla käytännöllinen Kuori-koti on suunniteltu kohottamaan asukkaansa arjen yläpuolelle. Juhlamallistossa on saatavilla kolme talomallia; kahden, kolmen ja neljän makuuhuoneen kodit. Kuori on suunniteltu sopimaan useimmille tonteille sekä ekologisiin elämänarvoihin.

Kuori-malliston suunnittelusta vastannut arkkitehti Eevamaria Timlin kertoo ajatuksistaan, joista talomalli sai alkunsa: – Minua inspiroi vanhojen rakennusten arkkitehtuuri, ajattomuus ja niiden tarjoama tilakokemus. Siirtyminen kadulta sisälle on asteittaista julkisesta yksityisempään, jolloin rakennus muodostuu suojaksi ulkomaailmaa vastaan. Usein suojaavan kuoren turvista löytyy myös intiimi sisäpiha, jossa sisä- ja ulkotilan käsite hämärtyy.

Koti joka kohottaa arjen yläpuolelle

Näyttävä Kuori-koti hivelee modernin arkkitehtuurin ja graafisuuden ystävän silmää. Sen korkealla kaartuvassa katossa ja korkeissa ikkunoissa on ajatonta juhlavuutta ja aitojen materiaalien käyttö tuo kotiin arvokkuutta. Luonnonvalo tulvii sisään kaikkialle, jopa saunaosastolle ja vaatehuoneeseen.

Kodin tunnelma on kuitenkin lämminhenkinen runsaiden puupintojen myötä, joiden luonnollisen sävyiset pinnat kutsuvat luokseen aistimaan puutalon tuoksua ja tuntua. Kodikkuutta lisäävät vielä intiimi sisäpiha sekä omassa rauhassaan sijaitsevat makuuhuoneet ja pesutilat.

Näköala sisäpihalle avautuu kauniisti oleskelutiloista ja master bed roomista, ja isojen lasipintojen myötä raja ulkotilojen ja sisätilojen välillä hämärtyy. Rakennuksen suojaama sisäpiha antaa yksityisyyttä myös sellaisille tonteille, joissa olisi muuten vain vähän näkösuojaa. Omaa tilaa voi rakentaa edelleen myös aitojen ja istutusten avulla.

– Halusin luoda kodin, joka kääriytyy kuin peitto asukkaansa suojaksi. Onnistuin suunnittelemaan talon, joka on yhtäaikaa arvokkaan juhlava ja intiimin lämminhenkinen, Timlin kertoo hymyillen.

Erityislaatuinen pohjaratkaisu yllättää

Kastelli on kuunnellut asiakkaidensa kotiunelmia jo kolme vuosikymmentä. Arkkitehdit ovat saaneet ammentaa ihmisten toiveista ja jalostaa niistä Suomen laajimman talomalliston, josta löytyy sopiva ratkaisu jokaiselle perheelle ja jokaiselle tontille.

Kuori-mallistossa pohjan toiminnallisuus on viety jälleen uudelle tasolle. Huippumuotoilu ei olekaan vain ulkonäköä, vaan estetiikkaa ja käytännöllisyyttä yhdessä erottamattomassa paketissa, jossa molemmat puolet tukevat toisiaan.

Kuoressa on monta tavanomaisesta poikkeavaa pohjaratkaisua, joista ensimmäisenä sisään astuessaan voi huomata läpi talon kulkevan eteistilan. Sen ansiosta talon pääsisäänkäynnin voi sijoittaa yhtä hyvin sisäpihalle tai talon ulkokehälle, joten talo sopeutuu vaivattomasti useimmille tonteille.

Eteistila jakaa talon kahteen osaan, jonka toisella puolella sijaitsevat oleskelutilat sekä keittiö ja toisella puolella makuuhuoneet sekä pesutilat. Näin lepäämiseen ja oleskeluun syntyvät omat rauhalliset alueensa. Saunaosastolta pääsee vilvoittelemaan taka- tai etupihalle kastelematta parketteja.

– Halusin tuoda pohjaratkaisuun myös yllätyksellisyyttä, joista esimerkkinä luonnonvalossa kylpevä pukeutumistila master bed roomin yhteydessä sekä näkymä makuuhuoneesta pihan yli oleskelutiloihin, Timlin kertoo.

Huolellisesti suunniteltu ja toiminnallinen pohjaratkaisu on arjen luksusta. Kun kaikelle tekemiselle ja jokaiselle tavaralle on oma paikkansa, elämä sujuu ja koti pysyy kauniisti järjestyksessä.

Puukuori huokuu ekologista elämää

Ekologisuus asumisen trendinä vain vahvistuu vuosi vuodelta. Oman kodin ja asumisen ympäristöystävällisyys kietoutuu yhteen vastuullisten ja terveellisten elämäntapojen kanssa.

Puun käyttö on yksi parhaista keinoista vähentää rakentamisen kasvihuonepäästöjä. Puun suosiminen näkyy Kuori-talossa aina sisustusta myöten.

Talon ekologisuutta lisää myös turhien neliöiden karsiminen, talon rakenteiden energiatehokkuus ja mahdollisuus valita lämmitysjärjestelmäksi esimerkiksi maalämpö. Kuori-kodissa on avaruutta, ilmavuutta ja tilaa hengittää, vaikka neliöitä on vain 95–135. Järkeviin neliöihin mahtuvat vielä kaksi vaatehuonetta, kodinhoitohuone, saunatilat ja erillinen WC. Tämä on mahdollista vain huippuhyvän tilasuunnittelun ansiosta.

Kun oman kodin haluaa toteuttaa erityisen vihreästi ja terveellisesti, seinärakenteeksi voi valita Kastellin edistyksellisen GREEN-puukuiturakenteen, joka hengittää hirren tapaan, mutta on eristeenä massiivipuuta huomattavasti energiatehokkaampi.


Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi