Uusi RTS-tutkimus osoittaa: Kastelli edelleen ostetuin talomerkki

Kastelli piti ykköspaikkansa Suomen suosituimpana talomerkkinä jo 23. kerran vuosittain julkaistavassa Rakennustutkimus RTS Oy:n omakotirakentajatutkimuksessa.

Kastellin markkinaosuus oli vuonna 2016 13,1% (12,5% vuonna 2015) ja yhtiö on nyt ykkönen niin talopakettitoimituksissa kuin suosiotaan kasvattavassa muuttovalmis–toimitustavassa.

Omakotirakentajatutkimuksen mukaan talomerkin valintaan vaikuttavat eniten valmistajan luotettavuus, arvostus ja toimitusvarmuus, yleinen laatutaso sekä tilaratkaisujen sopivuus ja hyvä malli.

“Hyvin suunnitellut rakenteet, toimivat pohjaratkaisut ja huolellinen rakentaminen ovat toimintamme ydintä. Lisäksi kehitämme koko ajan palveluitamme niin, että tämän päivän rakentaja voi toteuttaa haaveilemansa kodin juuri toivomallaan tavalla”, sanoo Kastellin liiketoimintajohtaja Jukka Vaaramo .

Kastelli toimitti suomalaisille rakentajille kaikkiaan 640 taloa vuonna 2016. Toimitusten määrässä on kasvua edellisvuoteen verrattuna 19%. Kastellin kotipaikka on Oulussa ja Kastelli-konserniin kuuluu myös elementtitehdas KW-Component Oy Raahessa ja talotekniikkayhtiö Terawatt Oy, jolla on toimipaikat Espoossa, Jyväskylässä ja Oulussa. Kastelli-konsernin pientaloliiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2016 yli 100M€, kasvaen 27% edellisvuoteen verrattuna. Myös liikevoitto kehittyi suotuisasti ja oli lähes kaksinkertainen vuoden 2015 tulokseen verrattuna.

Rakennustutkimus RTS Oy:n raportti perustuu rakennusluvan saaneiden omakotirakentajien haastatteluille. Markkinat ja Kilpailutilanne 2016/17 RV –tutkimus toteutettiin puhelinkyselynä, vastaajina 1 150 v. 2016 omakotirakentajaa.


Lisätietoja:

Kastelli-talot Oy
Jukka Vaaramo
Liiketoimintajohtaja, Kastelli-talot Oy
P. 0400 687 320

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi