Salaattikakku (G/M)

12-15 hlö
Työaika: noin 1,5-2 tuntia (+ maustuminen)

Leipä

  • 1,5 dl (85g) kaurajauhoseosta
  • 3,5 dl (210g) Semper gluteenitonta jauhoseosta
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 250 g kaurafraichea (esim. Oatly)
  • 1 dl kauramaitoa
  • ½ dl oliiviölyä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa (valkuaiset eroteltuna)

Kastike

  • 300 g kauratuorejuustoa (esim Oatly)
  • 120 g kaura fraichea
  • 180 g aiolia (valkosipulimajoneesia)
  • 4,5 tl valkosipulista yrttimausteseosta
  • 3 tl sitruunamehua
  • ¾ tl suolaa
  • ¾ tl mustapippuria


Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja jätä jääkaappiin maustumaan.



Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota halkaisijaltaan 23 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat hyvin maidottomalla margariinilla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Sekoita loput aineet keskenään ja yhdistä kuiviin aineisiin. Kääntele lopuksi nuolijalla valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Sekoita vain sen verran, että saat juuri ja juuri kaiken sekaisin. Paista uunin alatasolla 45-50 minuuttia (leipä jää hyvin vaaleaksi).

Valmistele täytteet. Sekoita kastike, kypsennä ja mausta broileri ja silppua/esivalmistele eri kerrosten kasvikset omiin kulhoihinsa.

Voit myös käyttää kauratuotteiden sijaan tavallisia maitotuotteita (tuorejuusto ja ranskankerma).

Täytteet

Pakkaa kasvikset melko napakasti mitta-astiaan, älä kuitenkaan survo. Ainekset on mainittu alla kerroksittain.


Täyte 1

  • 2,5 dl keltaista paprikaa pieninä kuutioina (n. 1,5 paprikaa)
  • 4,5 dl karkeaa porkkanaraastetta (n. 6 keskikokoista porkkanaa)

Täyte 2

  • 1 keskikokoinen punasipuli pieninä kuutioina
  • 5 dl punakaalia hyvin ohueksi suikaloituna ja keitettynä

Keitä noin 3 minuuttia vedessä jotta kaali pehmenee hieman. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.


Täyte 3

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 3 tl Välimeren yrttiseosta
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ tl kurkumaa
  • ¼ tl chilirouhetta

Kypsennä broilerin jauheliha miedolla lämmöllä ja mausta. Jätä jäähtymään.


Täyte 4

  • 3 dl kesäkurpitsaraastetta
  • 4 dl jäävuorisalaattia pienenä silppuna
  • 3 dl rucolaa kevyesti silputtuna

Kuorrute

  • 300 g kauratuorejuustoa
  • 4-6 rkl aiolia (valkosipulimajoneesia)

Kakun kokoaminen

Leikkaa jäähtynyt leipä halki, jotta saat kakulle kannen ja pohjan. Aseta irtopohjavuoan kaulus tarjoilualustalle. Kokoa kakku aloittaen pohjaleivästä. (Leipä ei välttämättä tarvitse kostutusta, mutta halutessasi voit sivellä sen kevyesti kauramaidolla tai kasvisliemellä – tarkista tällöin liemikuution gluteenittomuus).Sivele leivälle kastiketta ohuelti. Levittele vuokaan täytteet kerros kerrallaan painellen jokainen kerros tiiviiksi ja levittäen ohuelti kastiketta jokaiseen väliin. Lisää lopuksi leipäkansi (kostuta halutessasi kevyesti). Peitä kelmulla ja anna vetäytyä ja maustua mieluiten seuraavaan päivään.

Ennen viimeistelyä poista varovasti irtopohjavuoan reunus. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja päällystä kakun kansi. Koristele haluamillasi kasviksilla. Käytä leikkaamiseen terävää veistä.

* Voit myös käyttää kauratuotteiden sijaan tavallisia maitotuotteita (tuorejuusto ja ranskankerma).