Talviset lastenjuhlat – 5 helppoa reseptiä

Onko lapsesi syntynyt talvella tai onko perheessäsi Frozen-fani? Nappaa tästä reseptit hauskoihin, maistuviin ja helppoihin talviteemaisiin juhliin


Kohmeiset pingviini-kaverukset

Tarvitset:

 • Banaaneita
 • 40 g suklaata / banaani (suositus 20g maitosuklaata + 20 g tummaa suklaata)
 • Punaisia tai oransseja pieniä pyöreitä sokerihelmiä tai karamelleja. Valkoisia pyöreitä sokerihelmiä tai karkkeja (esim. Marianne-kuulia)
 • Grillivarrastikkuja

Tee näin:

Puolita ja kuori banaanit. Tökkää jokaisen banaanin pohjaan n. 10 cm pätkä grillitikkua. Laita banaanit esim. lautaselle leivinpaperin päälle pakkaseen. Pakasta 1-2 h. Kun banaanit ovat jäässä, sulata suklaa matalassa kulhossa. Dippaa banaanit sulaan suklaaseen ”selkäpuolelta” (pingviini saa viitan) ja päälaelta. Upota nopeasti pingviinille paikoilleen silmät ja nokka. Nosta vielä lusikalla pieni nokare suklaata ”jalkojen” kohdalle ja kiinnitä niihin karamellit räpylöiksi. Tökkää sulalla suklaalla esim. varrastikkua apuna käyttäen vielä pisarat silmiin pupilleiksi. Tarjoile jäisinä/kohmeisina.

Sulavat lumiukot

Tarvitset:

 • Pyöreitä, pinnoittamattomia keksejä (halkaisija n. 8 cm)
 • Isoja valkoisia vaahtokarkkeja
 • Pikeeriä
 • Koristelugeeliä tai pyöreitä karkkeja
 • Oransseja pehmeitä karamellejä
 • Suklaata
 • Pursotinpussi (tai paksu pakastepussi)

Pikeeri:

 • 1,5 dl tomusokeria
 • ¼ dl valkuaista
 • pari tippaa sitruunamehua

Tee näin:

Valmista pikeeri. Mittaa tomusokeri ja valkuainen kulhoon. Vaahdota 3-4 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää sitruunamehu. Mikäli kuorrute on työskennellässä liian valuvaa tai liian jämäkkää (ei pysy aloillaan tai ei levity kauniisti), lisää tarpeen mukaan sokeria tai valkuaista maltillisesti. Vatkaa hetki lisäyksen jälkeen.

Lusikoi noin kolmasosa pikeeristä pursotinpussiin ja sulje pussin suu sulkijalla tai kuminauhalla. Leikkaa saksilla pussin kärki auki ja pursota keksille ”lätäkön” reunat. Nosta pikeeriä lusikalla lätäkön keskelle ja levitä esim lusikalla tai varrastikulla alue täyteen.

Jos haluat, leikkaa saksilla lumiukon pääksi tulevaa vaahtokarkkia matalammaksi. Pyörittele vaahtokarkki kahden pikkulusikan tai haarukan avulla pikeerissä, kaapaise enimmät takaisin kulhoon ja nosta ”pää” pikeerilätäkön reunalle. (Voit siistiä liitoskohtaa varrastikulla pikeeriä levittäen). Tee sama kaikille kekseille.

Leikkaa saksilla oranssista pehmokarkista porkkananenä. Kun pikeeri on hieman asettunut, tökkää se paikoilleen (voit testata pysyykö nenä paikoillaan. Jos se lähtee valumaan, anna pikeerin kuivua hetki lisää). Tökkää tässä vaiheessa myös mahdolliset karkkinapit paikoilleen. Mikäli käytät koristelugeeliä, odota, kunnes pikeerin pinta kuivahtanut.

Anna keksien kuivua muutama tunti. Kun pikeerin pinta on napakoitunut, voit maalata sulalla suklaalla sivellintä tai puutikkua apuna käyttäen, tai pursottaa lumiukolle risukädet, suun ja silmät.

Popcorn lumipallot n. 18 kpl (halkaisija 5 cm)

Tarvitset:

 • 4 rkl voita tai margariinia
 • 280 g valkoisia vaahtokarkkeja (pieniä)
 • 1 pss syömävalmiita popcorneja

Tee näin:

Laita poksautetut popcornit suureen kattilaan tai kulhoon. Sulata voi noin kolmen litran vetoisessa kulhossa (tarkista että sopii mikroon). Lisää kulhoon vaahtokarkit ja kääntele niin, että voi sekoittuu karkkeihin. Kuumenna mikrossa täydellä teholla, välillä sekoitellen paisuva massa takaisin kulhon pohjalle. Kun seos on sulanut täysin, kaada se popcornien päälle ja kääntele nopeasti tahmainen seos sekaisin. Varo kuumaa karkkimassaa! Anna seoksen jäähtyä hetki, niin että siihen kärsii käsin koskea. Pyörittele (tarvittaessa öljytyin) käsin massasta haluamasi kokoisia palloja ja aseta leivinpaperille jäähtymään.

Jääpuikot

Tarvitset:

 • Suolatikkuja
 • Valkosuklaata
 • Erilaisia ja erivärisiä pieniä koristerakeita

Tee näin:

Levitä leivinpaperi leikkuulaudalle. Asettele haluamasi määrä suolatikkuja riviin odottamaan kastamista.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa (sekoittele välillä, vahdi ettei pääse palamaan!) ja levitä suklaa laakealle alustalle. Pyöräytä tikkuihin kevyt kerros suklaata – valuta tarvittaessa hetki jotta ylimääräinen valuu pois (alaosa saa jäädä paljaaksi jotta pystyt käsittelemään tikkuja paremmin). Nostele suklaiset tikut leivinpaperille. Kun kaikki tikut on käsitelty, nosta tikut hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Valmistele tällä välin strösseliseos kaatamalla laakealle astialle erivärisiä strösseleitä, sokerihelmiä tms. Ota tikut jääkaapista ja kasta uudelleen valkosuklaaseen – valuta liiat pois. Kierittele strösselissä ja aseta takaisin leikkuulaudalle jääkaappiin jähmettymään. Tökkää pystyyn esimerkiksi lasiin joka on täytetty sokerilla.

Huurteinen drinkki

Talvinen juhlapöytä saa ilmettä, kun tarjoilet limsat tai muut juomat huurrereunaisista laseista.

Tarvitset drinkkeihin kananmunan valkuaista ja kidesokeria.

Erottele valkuainen keltuaisista ja laita matalalle lautaselle tai kulhoon (Mitä korkeamman huurrereunan haluat, sitä paksummasti valkuaista tulee kulhossa olla). Kaada kidesokeria toiseen kulhoon tai lautaselle. Dippaa haluamasi juomalasien reuna valkuaiseen, valuta enimmät pois. Kasta lasin reuna heti perään kidesokeriin. Aseta kuivumaan. Kuivuttuaan huurre tulee valkoisemmaksi.

Ohjeen ensimmäisessä kuvassa olevaan drip cakeen löydät aiemmasta artikkelista.

Reseptit: KakkuTassu

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla eduistamme ja kampanjoistamme!

 • Hidden
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi