Kokemuksia Versosta

Kokemuksia Versosta

”Nuoripari löysi omaan kotiin”

Saralina Lammervo oli käynyt miehensä kanssa katsomassa lukuisia kerrostalo- ja rivitalokoteja, mutta oman tuntuista ei vain löytynyt. Lapsuutensa omakotitaloissa viettäneinä he kaipasivat omaa rauhaa ja ilmaa ympärille. Saralinan isä vinkkasi, että oma talopaketti voisi tulla rivitaloasuntoa edullisemmaksi, jos vain itse näkisi vähän vaivaa kodin suunnitteluun ja rakentamiseen. Pariskunta innostui ajatuksesta, että kodin voisi suunnitella juuri omiin tarpeisiin.

Kun tontti löytyi, alkoi talomallien vertailu toden teolla. Kastellin Verso 91 erottui edukseen, koska siinä oli edullisessa paketissa toimiva ja tontille sopiva koti sekä sopivasti muuntelumahdollisuuksia. Talomallin valinta oli loppujen lopuksi yllättävänkin helppoa. Pariskunta ei halunnut kotiinsa liikaa neliöitä, mutta toisaalta he halusivat jättää vähän varaa perheen kasvamiselle. Makuuhuoneita valittiin kaksi. Saunan lisääminen pohjaan oli helppo lisävalinta, ja siitä muodostuikin upea keidas kahdella suihkulla.

Pariskunta halusi kotiinsa yksinkertaista, modernia tyyliä. Sellainen oli mahdollista luoda Verson ison avokeittiön ja oleskelutilan varaan. Sisustusvaihtoehtoja oli valikoimassa kuitenkin sen verran runsaasti, että Saralina kohtasi pientä valinnanvaikeutta. Kun oma tyyli selvisi, sisustus oli helppo pitää yhtenäisenä kompakteissa neliöissä. Haaveena olleet isot ikkunat avautuvat suojaisalle takapihan puolelle. Niistä voi ihailla vuoden aikojen mukana muuttuvaa metsikköä.

Pariskunta on edelleen huikean tyytyväinen päätökseensä omakotitalosta: ”Joka päivä mietimme, miten onnellisia olemme, kun saamme olla täällä omassa rauhassa” . Kun kodin on saanut suunnitella itse ja omiin tarpeisiin, siihen syntyy vahva tunneside.

”On se mieletön fiilis saada oma talo.”


”Kaikki meni erittäin hyvin.”

Arja Kemppainen rakennutti Verso-mallista unelmakodin, Villa Harmajan, Kirkkonummen merelliseen Kantvikiin. Arjan talo suunniteltiin kallioiselle rinnetontille muuttovalmiina. Maansiirtotyöt aloitettiin toukokuussa, elementit tuotiin tontille heinäkuussa ja marraskuussa taloon pääsi jo muuttamaan. Suunnittelussa hyödynnettiin Verson pohjaa, mutta sisätiloihin tuli runsaasti muutoksia. Arjalle on tärkeää, että talossa on valoa ja ilma pääsee kiertämään. Siksipä mm. ikkunat vaihdettiin alkuperäistä suurempiin. Lisäksi talon sijoittelussa tontille huomioitiin maksimaalinen valon määrä. Oleskelutilojen suurista ikkunoista ja laajalta terassilta voi ihailla auringonlaskua ja ilmettään muuttavaa koivikkoa kaikkina vuodenaikoina.

Arja kiittelee Kastellin ammattitaitoista otetta, erityisesti osaavaa talomyyjää, projektikoordinaattoria ja ammattitaitoisia rakennusmiehiä hyvin sujuneesta projektista.


”Pitkäaikainen unelma uudesta omakotitalosta toteutui, kun lapsuudenkodin läheltä tuli myyntiin pienelle talolle kaavoitettu tontti”

Carina Johansson halusi itselleen ja 10-vuotiaalle pojalleen pienen talon, jota on myös varaa ylläpitää. Netistä pieniä taloja etsimällä löytyi Kastellin Verso, kompakti ”pläjäys”, jossa on kaikki mitä tarvitaan. Aikaisempi mielikuva Kastellin laadusta vahvisti valinnan. Carinan mieleen on VERSO-kodin avokeittiö/olohuone -ratkaisu. Omaan malliin lisättiin sauna ja talon päätyyn lisähuone ja vaatehuone. Carina valitsi oman Versonsa perinteisenä harjakattoisena sopimaan hyvin vanhojen talojen joukkoon.

Carina halusi kodin mahdollisimman valmiina. ”Kastellin muuttovalmis oli helppo ratkaisu, sillä siinä pystyi paremmin budjetoimaan kokonaisuuden, eikä ollut tarvetta kilpailuttaa rakentamista. Kastelli suoriutuikin tehtävästään mallikkaasti.” kiittelee juuri uuteen kotiinsa muuttanut Carina.


”Innostuimme muuntelumahdollisuuksista”

Isosiskon esimerkki herätti Mika Löfmanin ja Salla Östmanin omakotihaaveet. He muuttivat uuteen Versoonsa syyskuun lopussa.

”Etsimme aluksi valmista taloa, mutta sitten kiinnostuimme uuden omakotitalon rakentamisen edullisuudesta. Meillä ei ole kokemusta rakentamisesta, eikä aikakaan riitä rakentamiseen, joten halusimme muuttovalmiin kodin. Kävimme eri firmojen talonäytöksissä, ja Kastelli näytti tekevän hyvää jälkeä. Valitsimme Verson muuntelumahdollisuuksien takia. Sisäsaunan tilalle halusimme pihasaunan. Sisustusvalintojen tekeminen oli vaikeaa, mutta onneksi Kastellin myyjä osasi esitellä suosittuja vaihtoehtoja ja nykytrendejä. Meidän Versosta voin suositella maalämpöä ja vinoa sisäkattoa, joka erottuu muista taloista ja tuo tilantuntua koko taloon. Kerrostaloasumisen jälkeen nautimme omasta pihasta ja siitä, ettei seinän takana ole naapureita.” , toteaa Mika.


”Erittäin laadukas, vaikka hinta on edullinen”

Marko Metsävainiolla oli aiempaa rakentamiskokemusta kolmesta omakotitalosta, mutta nyt hän halusi itselleen ja kolmelle lapselleen täysin muuttovalmiin kodin.

”Enää ei ollut harhakuvitelmia rakentamisen autuudesta eikä itse kannata rakentaa, koska säästöpotentiaali on niin pieni. Verson loistavan pohjaratkaisun ansiosta kaikille neljälle on omat makuuhuoneet. Olokeittiössä on tilaa isolle sohvalle ja ruokapöydälle, keppihevosradasta puhumattakaan. Kastelli suhtautui erittäin joustavasti muutoksiin. Käytin muutamia tuhansia erilaisiin lisäyksiin, kuten peilioviin, parempiin laminaatteihin ja laattoihin ja isompaan takkaan. Näillä lisäyksillä kodista tuli varsin tyylikäs, mikä parantaa varmasti myös jälleenmyyntihintaa.”


”Kastellin kokonaisuus toimi!”

Talviot suunnittelivat muuttoa kerrostaloasuntoon Joensuuhun, kun he löysivät Verso-mallin Kastellin kotisivuilta. Kerrostaloasunnon sijaan he päättivät rakentaa jälleen uuden talon. Verson Talviot valitsivat kilpailukykyisen hinnan, sopivan koon ja toimivan pohjaratkaisun vuoksi. Pohjaratkaisua muutettiin, mm. sisääntulon yhteyteen lisättiin terassi ja ulkovarasto, talo pidennettiin, korotettiin ja ikkunakoot suurennettiin.

”Asennusryhmälle kiitokset! Heidän ammattitaitonsa näkyy kodissamme laadukkaana työnjälkenä. Muuttovalmiin Kastelli-kodin valinnassa luottamus ja kokonaisosaamisen hallinta on hyvin olennaista” , sanoo rakennusalalla toimiva Petri Talvio .

  • Tilaa uutiskirje

  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi