Kastelli osti Laptitecin LVI-liiketoiminnan

Pientalomarkkinoiden markkinajohtaja Kastelli-talot Oy on ostanut talotekniikan suunnittelu- ja urakointiyritys Laptitec Oy:ltä sen LVI-liiketoiminnan ja Kastellin pientaloihin liittyvän sähköasennuksen. Laptiteciltä Kastelliin siirtyy kaupan yhteydessä vanhoina työntekijöinä 59 henkilöä.

Kauppa on Kastelli-talot Oy:n toimitusjohtaja Joran Hasensonin mukaan yritykselle strateginen ratkaisu. Talotekniikan osuus pientalorakentamisen kustannuksista on noin viidennes. Sen merkitys korostuu jatkossa entisestään muun muassa teknologisen kehityksen ja energiatehokkuuden sekä ympäristönäkökohtien rakentamiselle tuomien vaatimusten myötä.

–Haluamme integroida tiiviisti liiketoimintaamme näin kriittisen osan pientalorakentamista ja asiakastyytyväisyyden keskeisen elementin. Tämä antaa meille hyvät edellytykset tehokkaalle tuote- ja palvelukehitykselle sekä projektinhallinnalle, sanoo Hasenson.

Kauppa samaan Harjavalta-konserniin kuuluvan Laptitecin kanssa oli alusta alkaen Kastellille luontevin laajentumisvaihtoehto. Ostettu LVIS-liiketoiminta palvelee Kastellin Muuttovalmis-, Viittä Vaille Valmis- sekä aluerakentamiseen, perustajaurakointiin ja asunto-osakeyhtiömuotoiseen asumiseen pohjautuvaa EasyIN -rakennuskonsepteja.

–Kastelli oli Laptitecille nyt myydyn liiketoiminnan keskeinen asiakas. Liiketoiminnan myynti Kastellille selkeyttää strategiaamme antaen meille mahdollisuuden keskittyä jatkossa palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin toimitilarakentamisessa ja linjasaneerauksessa, arvioi kaupan vaikutuksia Laptitec Oy:n toimitusjohtaja Jussi Holma.

Lisätietoja:

Kastelli-talot Oy
toimitusjohtaja Joran Hasenson
puh. 0400 285 718

Laptitec Oy
toimitusjohtaja Jussi Holma
puh. 050 462 7695

Kastelli-talot Oy on perustettu vuonna 1989. Se kuuluu Harjavalta-konserniin. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2018 noin 420 MEUR ja sen palveluksessa oli 1177 henkilöä. Kastelli on pientalorakentamisen markkinajohtaja. Kaikkiaan Kastelli-pientaloja on rakennettu Suomessa noin 25 000. Yritys valmistaa ja myy pientalo- ja huvilapaketteja ja toteuttaa kehittämänsä EasyIN-konseptin mukaisia aluerakentamisprojekteja pääkaupunkiseudulla. Kastelli-talot Oy:n liikevaihto vuonna 2018 oli noin 85,4 miljoonaa euroa ja se työllistää ennen Laptitecin Oy:n ostoa 103 henkilöä.

Laptitec Oy tarjoaa talotekniikkasuunnittelua ja projektitoteutuksia kohteina pientalot, asunnot sekä liike- ja palvelutilat. Laptitecin liikevaihto vuonna 2018 oli 27,9 miljoonaa euroa ja se työllistää 191 henkilöä. Yhtiö on osa 741 henkilöä työllistävää Lapti Groupia.


Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi