Kastellin Kuori-mallistosta löytyy monen suomalaisen unelmakoti

Kuori on Kastellin 30-juhlavuosimallisto, jonka designkodit ovat yhtä aikaa kauniita ja käytännöllisiä, moderneja ja ajattomia – aivan kuten suomalaiset toivovat.

Kuori-malliston yksikerroksinen 135-malli valittiin Rakentaja.fi-sivun ”Unelmien koti”-äänestyksessä kolmanneksi. Vastaajia miellytti erityisesti malliston suomalainen ja silti moderni ulkonäkö, hyvä tunnelma ja toimiva pohjaratkaisu. Suomalaiset pitivät myös malliston avaruudesta ja valoisuudesta.

Designtuotteena Kuori miellyttää persoonallisesta kokonaisuudesta kiinnostuneita talonrakentajia.

– Kuori on puurakentamisen taidonnäyte, jonka poikkeuksellinen yleisilme ja kattolinja säväyttävät, toteaa Kastelli-kauppias Tomi Ikonen Vantaalta. Kuori ei ole Kastellin edullisin talopaketti tai tyypillinen ensiasunto, mutta kohderyhmälleen se on unelmien koti.

– Arkkitehtuurinsa ansiosta Kuori-talot myös näyttävät sisätilojaan suuremmilta. Monella Kuori-talon ostajalla on aikaisempaa kokemusta rakentamisesta ja Kuori on haavetalo, josta on unelmoitu koko elämä.

Kuori-talo kehystää tonttia luontevalla tavalla

Sisäpiha luo omaa rauhaa erilaisilla tonteilla

Kuori-malliston kodit sopivat useimmille tonteille ja muodostavat suojaisan sisäpihan. Sen ansiosta taloissa on omaa rauhaa ja yksityisyyttä, vaikka tontilla olisi muuten vähän näkösuojaa.

– Kuori-talo kehystää tonttia luontevalla tavalla, kertoo Kastelli-kauppias Sarita Karjalainen Oulusta. – Ylväs ja pelkistetty ulkomuoto kiinnittää huomion ensimmäisenä, mutta myös tilaratkaisut miellyttävät monia. Esimerkiksi eteisestä avautuu näköala läpi koko talon, ja yksi makuuhuone sijaitsee omassa rauhassaan.

Ylelliset kaksikerroksiset Kuori-kodit

Kuori-taloista löytyy useita kokovaihtoehtoja aina kahden makuuhuoneen pikkukodista suuren perheen tarpeisiin. Uusimpia malleja ovat kaksikerroksiset Kuori-talot, joissa korkealle kaartuva katto laskeutuu ensimmäisen kerroksen korkeuteen. Holvimainen tunnelma jatkuu portaikossa.

– Yläkerran makuuhuoneiden yhteydessä on parveke suojassa talon kuoren alla. Yksi makuuhuone löytyy myös alakerrasta. Pienemmässä kaksikerroksisessa Kuori-talossa on moderni käyttöullakko ja suuremmassa puolestaan ylellinen walk-in-vaatehuone, jonka läpi pääsee kylpyhuoneeseen, kertoo malliston suunnitellut arkkitehti Eevamaria Timlin .

Ekologinen koti suomalaiseen makuun

Kuori-talojen yksityiskohdissa on ajateltu ympäristöä. Ekologisuutta parantavat esimerkiksi energiatehokkaat rakenteet ja kohtuullinen neliömäärä. Korkea katettu terassi on talolle luonteva jatke ja energiatehokkuuden kannalta tärkeä yksityiskohta.

– Talon suuret ikkunat ovat terassin katoksen suojassa, joten aurinko ei paista suoraan olohuoneeseen kuin keväisin ja syksyisin. Kesällä päivänvaloa pääsee sisään vain epäsuorasti terassin kautta, mikä vähentää koneellisen jäähdytyksen tarvetta, Itkonen sanoo.

Ympäristötietoisuus sopii hyvin yhteen malliston pelkistetyn muotokielen kanssa. Kuori on saanut asiakkailta paljon kehuja tyylikkäistä ratkaisuista, kuten katetuista sisääntulokäytävistä.

– Malliston skandinaavisuus, runsas puunkäyttö ja luonnonmukaiset värisävyt sopivat suomalaiseen makuun, Karjalainen kiteyttää.

Tutustu Kuori-mallistoon

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi