Eläkepäivien koti löytyi verkosta

Taina ja Tapio Priia rakennuttavat muuttovalmista Play-malliston 85-neliöistä kotiansa Kokemäelle, minne pariskunta on asettumassa viettämään eläkepäiviänsä. He löysivät uuden kotinsa Kastellin verkkopalvelun kautta.

– Yhtenä iltana vain istuimme koneen ääreen ja suunnittelimme verkossa toiveidemme mukaisen kodin. Kastellin palvelua oli helppo käyttää. Luotimme ammattilaisten tekemiin ehdotuksiin ja Kastellin tarjoamat muutosvaihtoehdot olivat riittävän monipuoliset. Näin uusi koti oli ostovalmis parissa tunnissa, Tapio kommentoi.

Kastellin kanssa saimme valita, millä huoneilla käytettävissä oleva tila täytetään; kuinka monta makuuhuonetta taloon tulee ja rakennetaanko kotiimme sauna vai esimerkiksi vaatehuone. Talon sisustuksellinen linja ja lisävarusteet, kuten terassi ja autokatos, oli helppo valita. Kodista tulee juuri halutun lainen ja meidän näköisemme. 

Uusi koti oli suunniteltu mieleiseksi parissa tunnissa.

– Olimme ensin rakentamassa hirsitaloa vapaa-ajan asuntomme tontille, mutta totesimme hyvin pian, ettei se olisi toimiva ratkaisu. Rupesimme sitten etsimään uutta tonttia, joka olisi lähempänä Kokemäen keskustaa ja palveluita. Löysimme Kokemäenjoen lähellä olevalta omakotitaloalueelta reilun 1350 neliön tontin, minne uusi Play-kotimme valmistuu, Tapio jatkaa.

– Kastelli oli meille selkeä vaihtoehto. Katselimme ensin muitakin malleja, mutta Play-malliston 85 neliön koti tuntui meistä sopivan kokoiselta. Olemme tottuneet Helsingissä asumaan alle 70 neliön asunnoissa, Tapio kertoo.

Priiat valitsivat kotiinsa neutraalit värit ja materiaalit.

– Olemme elämämme aikana ehtineet asua useissa erilaisissa asunnoissa ja tiesimme, minkälaisen kodin halusimme eläkepäivillemme rakentaa. Värejä ja lattioiden materiaaleja mietimme tovin, mutta useimmat palvelun valmiit ehdotukset olivat meistä hyviä, joten valinnat oli lopulta helppo tehdä. Hankalampaa olisi kaupassa näitä miettiä, kun siellä vaihtoehtoja on niin monta.

Kastellin palvelussa voi testata eri pohjaratkaisu-, materiaali- ja sisustusvalintoja ennen tilausta. Myös Priiat kokeilivat eri vaihtoehtoja ennen kuin tilasivat uuden kotinsa.

Priiat tekivät talokaupat tammikuussa 2018 ja heidän uusi Play 85 -kotinsa valmistuu loppuvuodesta. Talon perustukset, vesi- ja viemärityöt on tehty, taloelementit saapuivat tontille toukokuussa. Priiat rakennuttavat myös kahden auton autotallin tontille. Kaivinkonetyöt, pystytyksen, väliseinät ja sisäverhoilut hoitaa paikallinen urakoitsija Juha Jaakkola.

– Odotamme kovasti, että pääsemme marraskuussa muuttamaan uuteen kotiimme.

Play-mallisto – kodit kaikkien ulottuvilla

Kastellin laadukas Play-talomallisto tarjoaa kaiken mitä toimivalta kodilta voi toivoa kustannustehokkaasti suunniteltuna. Muuttovalmiit Play-talomallit ovat muokattavissa edullisesti ja ne on helppo toteuttaa myös paritaloina. Funktionaalinen Play-koti on suunniteltu elämälle, ei hukkaneliöille: kun tilasuunnittelu pelaa saumattomasti, arkikin sujuu kuin leikki. Tutustu Kastellin laajaan talomallistoon täällä.

Muokkaa talomalleja toiveidesi näköiseksi

Joko tutustuit kätevään Kastelli Kolmedee -verkkopalveluun? Näppärän ja helpon suunnittelutyökalumme avulla voit ideoida ja testailla erilaisia valintoja ja vaihtoehtoja muuttovalmiisiin talomalleihin. Kurkkaa lisää täältä:

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi