Unelmien merimaisemakoti syntyi Viittä Vaille Valmiilla toteutuksella ja Kastelli Green -rakenteella

Rami Koivunen ja vaimonsa Maarit saivat ajatuksen kotiprojektin toteuttamisesta jo vuosia sitten. Pariskunnalle oli tärkeää, että kodista saisi muokattua omiin tarpeisiin sopivan, hengittävän kokonaisuuden. Unelmien merenrantakoti nousi Turun merelliseen Kakskertaan ja kulkee asukkaille nimellä Black House.

Kastelli toteutti Rami ja Maarit Koivusen hurmaavan kodin muunnoksena City 137 -talomallista. Koivuset toivoivat kodiltaan muokattavuutta ja hengittävyyttä. Alue oli perheelle tuttu. Haave uudesta kodista alkoikin uniikista tontista.

“Ajatus rakentamisesta lähti jo vuosia sitten, kun meillä on ollut vapaa-ajan asunto tontilla jo 26 vuotta. Teki mieli nousta rannasta ylemmäs laajempien merinäköalojen vuoksi”, Rami kertoo.

Merinäköala haluttiin saada oikeuksiinsa, ja talomallia muokattiin ympäristöön ja Koivusten toiveisiin sopivaksi. Kodin iso olohuone-keittiö-tila suurilla ikkunoilla suunnattiin merelle päin ja terassi muokattiin koko talon sivun kattavaksi, ja se lasitettiin.

Perhe halusi oman kädenjälkensä näkyviin myös kodin sisätiloissa, joten koti toteutettiin Viittä Vaille Valmis -talopaketilla. Talopaketti mahdollistaa sen, että saat vapaat kädet sisätilojen toteuttamiseen, sillä me kastellilaiset hoidamme kotiin vain vaativimmat rakentamisen vaiheet. Näin Koivusetkin sisustivat kotinsa juuri heille mieluisaksi.

Hengittävä Kastelli Green -koti merimaisemalla

Black Housen suunnittelussa tärkeintä oli iso yhtenäinen olohuone-keittiötila, miellyttävä maalämmöllä lämpiävä vesikiertoinen lattialämmitys sekä iso varaava takka. Myös hengittävyys oli tärkeä seikka, minkä vuoksi taloon valittiin Kastelli Green -puukuiturakenne.

“Se oli varmaan vain jostain iskostunut takaraivoon, että jos sattuisi ilmanvaihdossa tapahtumaan joku vika, niin rakenteiden kuivuminen tapahtuisi luonnollisemmin”, Rami pohtii. “Olen myös asunut koko ikäni hirsitalossa. Muovi seinissä tuntuu vähän ‘pullotalolta’.”

Koti valmistui marraskuussa, ja haastattelun aikaan perhe on asunut siellä noin viikon. Arki on Ramista mukavaa ja huoletonta uudessa talossa, kun näköpiirissä ei ole remontteja pitkään aikaan. Viihtyisyys onkin hänestä syntynyt mukavan tasalämpöisestä kodista sekä moderneista, uusista huonekaluista.

Viihtyisä koti ripeästi ja asiantuntevasti

Talon rakentaminen eteni hyvin. Itsekin saaristorakentamisen parissa työskentelevän Ramin mukaan talven kelit eivät suosineet suurimpia rakennusvaiheita, mutta kaikki sujui aikataulun mukaan.

“Positiivista oli nähdä Kastellin eri työvaiheiden yhteensovitus, joka meni kyllä hämmästyttävän hienosti. Työpäällikkö hoiti hommansa asiallisesti käymällä paikan päällä usein”, hän kertoo.

Oman kokemuksensa perusteella Rami voisi suositella Kastellia muillekin talonrakentajille. Työt hoituivat ripeästi, ja palvelu oli asiantuntevaa. Viittä Vaille Valmiin talopaketin ja oman vision avulla syntyi toivottu lopputulos, omilla mausteilla.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi