Muuttovalmis Kuuskallio-koti syntyi Kastellin kanssa omista piirustuksista Salon Pertteliin

Kastellilla voi toteuttaa avaimet käteen -talon myös omien luonnosten pohjalta, jotka muokataan yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Näin tekivät Tiina Nummikoski ja Juha-Pekka Lindholm, joiden Kuuskallioksi nimetty koti nousi metsän ympäröimälle korkealle kalliolle Salon Pertteliin.

Kastelli toteutti Tiina Nummikosken ja Juha-Pekka Lindholmin kauniin 149/244-kokoisen omakotitalon muuttovalmiina perheen omien suunnitelmien mukaan. Talon luonnokset olivat Tiinan käsialaa, joka toimi myös projektin vastaavana työnjohtajana. Haastatteluhetkellä perhe on asunut uudessa kaavatontille rakennetussa kodissaan puolentoista vuoden ajan viisitoistavuotiaiden kaksospoikiensa kanssa.

Ajatus itselle rakennetusta kotitalosta syntyi osittain sattuman kautta

Suunnitteluun vihkiytynyt Tiina kertoo luonnostelleensa ystävälleen omakotitalon kustannusarviota varten: “Mieheni ihastui taloon, ja kuultuaan talon hinta-arvion, hän totesi voivansa itsekin haluta vastaavanlaisen.” 

Kuukautta myöhemmin, perheen palatessa lomaltaan, Salon kaupunki oli julkaissut tonttikampanjan, johon Tiina ja Juha-Pekka osallistuivat: “Miehelläni oli yksi tontti, jonka hän halusi, mutta sitä hän ei kuitenkaan saanut. Luonnostelin hänelle kymmeniä versiota viereiselle tontille, mutta tontin haasteellisuuden vuoksi mikään niistä ei viehättänyt, ja päätimmekin jättää koko projektin”, Tiina muistelee.

Hän kertoo, että vuotta myöhemmin tontin alun perin varannut rakentaja luopui rakennushankkeestaan ja kaupunki tarjosi Juha-Pekan toivomaa tonttia perheelle. “Viikonlopun mietittyämme päätimme ryhtyä rakentamaan uutta kotia!”

Perhe halusi pelkistetyn, yksinkertaisen ja edullisen kodin. Tiinan luonnostelema pohjapiirustus oli selvänä mielessä alusta asti.

Avaimet käteen -toimitus säästi omaa arvokasta aikaa

Tiina kertoo suunnitelleensa jo useiden vuosien ajan paljon tiloja ja taloja. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun projekti toteutettiin itselle. Vaikka tietoa ja taitoa riitti omastakin takaa, perhe päätyi puntaroidusti valitsemaan Kastellin muuttovalmiin avaimet käteen -toimituksen kodilleen.

“Pari-kolme vuotta ennen nykyistä kotiamme hankin itselleni puutaloprojektin Turusta, ja vaikka tuo hanke ei lähtökohtaisesti ollut vaikea, muodostui se keskustasijainnin, rakennuksen iän, yrittäjyyden ja lapsiarjen lomassa melko työlääksi yhtälöksi”, Tiina taustoittaa.

“Projektin jälkeen mieheni totesikin, että jos me rakennamme vielä uuden kodin, niin se rakennutetaan avaimet käteen -periaatteella.“

Kastelli valikoitui talon rakentajaksi ja toteuttajaksi luotettavuutensa vuoksi.

“Kävimme toki neuvotteluja muidenkin talotoimittajien kanssa, mutta Kastellin vakavaraisuus, pitkä historia ja markkinajohtajuus vetivät puoleensa”, Tiina kertaa. “Halusimme itsellemme mahdollisimman helpon projektin ja ajattelimme, että Kastellilla on niin paljon kokemusta, että siihen ehkä kannattaisi tarttua.”

“Luontoa, rauhaa ja mahdollisimman vähän puutarhatöitä”

Perhe tiesi tarkkaan mitä unelmien kodiltaan toivoivat. Suunnittelussa kiinnitettiin erityisesti huomiota tilaan, avaruuteen ja valoon. Tiina kertoo kodin viihtyisyyden syntyvän oleskelutilan suurista ikkunoista, jotka tuovat luonnon lähes sisään asti.

Kaikissa tiloissa otettu perheenjäsenten toiminta ja harrastukset huomioon. “Halusimme oman perheemme dynamiikkaan istuvan, arjessa toimivan kodin. Keittiön, ruokailun ja oleskelun sijainti samassa tilassa sopii perheellemme. Kodinhoitohuone on huoneen kokoinen”, hän iloitsee.

”Tärkeintä oli saada iso yhtenäinen tila, jossa kaikki perheenjäsenet – myös jo kotoa muuttaneet aikuiset lapset – mahtuvat oleskelemaan yhdessä samalla kertaa.“

Elämänlaatu parani uudessa kodissa

Kastelli saa Tiinalta kiitettävän arvosanan. Hän suosittelisi kotien ykköstä muillekin omasta omakotitalosta haaveileville juuri Kastellin pitkän kokemuksen vuoksi:

“Tunsimme olevamme luotettavan yhteistyökumppanin kanssa tekemisissä. Kun saimme projektiaikataulun ja suunnitelman, kaikki eteni sen mukaisesti. Työni vastaavana työnjohtajana oli suhteellisen helppo. Myös projektin valmistuttua Kastelli ja sen yhteistyökumppanit ovat vastanneet lähes välittömästi kysymyksiimme.”

Tiina kertoo elämänlaadun parantuneen tuntuvasti uudessa kodissa. “Itse asiassa olen ollut yllättynyt siitä, miten paljon tilojen toimivuus vaikuttaa asuinmukavuuteen!”

Nummikosken vinkit muuttovalmiin omakotitalon rakentajalle: 

• Valmistaudu huolellisesti etukäteen muuttovalmiin kotitalosi suunnittelupalaveriin. Näin pystyt tekemään kaikki valinnat muutaman tunnin mittaisen palaverin aikana.

• Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: lisäkustannuksethan alalla syntyvät pääosin siitä, että rakennuttajat haluavat tehdä muutoksia projektin ollessa jo käynnissä.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi