Kastelli Green -rakenne täytti toiveet hengittävästä puutalosta

Seinäjoen Asuntomessuilla Kastellin esittelykohteena ollut yksilöllinen Koria on asukasperheen toiveiden mukaisesti hengittävä ja ekologinen talo. Rakenteena on uusi Kastelli Green™, jonka koko eristerakenne on uusiutuvaa ja luonnollisesti hengittävää puukuitua.

– Halusimme rakentaa hengittävän kodin ilman, että ilmatiiveys kärsisi tai lämmityskulut kasvaisivat, talon isäntä Tero Mullola selvittää.

Kodin hengittävyyteen ja ilmanlaatuun panostaminen näkyy myös sisustusratkaisuissa: seinissä on hienosahattua puupaneelipintaa ja maalattuihin seiniin on valittu hengittävät maalit.

Loivaan rinteeseen rakennettu Koria sisältää oivaltavia ja ekologisia ratkaisuja sekä ajatonta monimuotoisuutta, joka jatkaa sisustuksen elinkaarta tämän hetken trendejä pidemmälle.

Keittiöksi valikoitui Puustellin ekologinen ja tyylikäs Miinus-keittiö, jonka mitatut sisäilmapäästöt ovat normaalitasoa pienemmät. Miinus-keittiön biokomposiitista valmistettu runkokehikko on suunniteltu kestämään vähintään 30 vuotta. Kaikki keittiön osat ovat huollettavia, vaihdettavia ja kierrätettäviä.

Kahden tason rytmissä

– Koria on muunnos Kastellin Rinne 135 -mallista. Halusimme yhtenäistä, avaraa tilaa sekä huoneita myös vierasmajoitukseen.

Kolmihenkisen perheen talon sydän on upea olohuone-keittiö-kokonaisuus, joka rytmittyy kahteen tasoon. Tilat yhdistävän, kauniisti valaistun portaikon välissä on leveä, matala takka. Kaikki kolme makuuhuonetta sijoittuvat omiin kulmiinsa ja väliin jää kirjastohuone. Lapsiperheelle tärkeästä, tilavasta kodinhoitotilasta on käynti ulos sekä saunatiloihin, joista löytyy kaunis muurattu amme. Ulos haluttiin sekä katettua että kattamatonta terassitilaa ja poreallas pientä arjen luksusta tuomaan.

– Olohuoneessa on integroitu äänentoistojärjestelmä. Suurten ikkunapintojen ja lähes 3,5 metriin nousevan huonekorkeuden tuoman kaiun vastapainoksi asensimme kattoon pintaturpeesta valmistetut akustiikkalevyt.Korian ekologisuus yltää myös ulkopintaan: seinät on käsitelty vesiohenteisella kuullotteella ja terassit on rakennettu kokonaan lämpökäsitellystä puusta. Energiatehokasta ilmanvaihtoa varten on rakennettu 300 metrin maapiiri.

Suurten ikkunapintojen ja lähes 3,5 metriin nousevan huonekorkeuden tuoman kaiun vastapainoksi asensimme kattoon pintaturpeesta valmistetut akustiikkalevyt.

Sisustamisen ekologiset trendit

Sisustussuunnittelija Virpi Kinnusen toimeksianto Koriassa sisälsi kaksi toivetta: mustavalkoista ei saa tehdä ja huumoriakin voisi löytyä. Niinpä sisustus onkin ajattoman monimuotoinen. Laadukkailla materiaaleilla hillityn maanläheisesti sisustettu, lämminhenkinen koti on sekoitus skandinaavista ja modernia tyylisuuntaa.

Punainen tiiliseinä kiertää eteisestä olohuoneen ja keittiön puolelle. Aitoutta lisää leveä tammilankkulattia. Niin ikään tamminen keittiö saa sävyjä mustasta välitilaan yltävästä kivitasosta ja valkoisista maitolasiovista.

– On ekologista sisustaa hillityillä väreillä ja laadukkailla materiaaleilla, joita ei tarvitse uusia muutaman vuoden välein. Samaa ajattelua on myös hankkia huonekalut läheltä. Esimerkiksi hauska sohva on Pohjanmaan kalusteen lähituotantoa.
Ajattoman ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää. Koriassa on käytetty paljon tekstiilejä, joita vaihtamalla saadaan kokonaan uusi ilme helposti ja edullisesti.

Uutta ajattelua sisustamisessa on myös terveellisyyden huomioiminen. Kaikkien tilojen kiintokalusteiden oviksi on valittu puu, ja kalusterungot kuuluvat parhaaseen M1-päästöluokkaan. Se tarkoittaa puhdasta sisäilmaa kalusteiden osalta.

– Puustellin Miinus-keittiön materiaalit ja valmistustavat ovat myrkyttömiä, joten sisäilmaluokituksen raja-arvo alittuu reilusti. Miinus-keittiö on myös sataprosenttisesti kierrätettävä kokonaisuus ja sen vedenkestävä biokomposiittirunko on muunneltavissa.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi