Koistiset ovat rakentaneet jo kolme Kastelli-taloa

Koististen rakennuspaikka kalliorinteineen ja järvenrantoineen on monen mielestä ehkä upein tontti koko Kuopion asuntomessualueella. Perheen yksilöllisistä toiveista arkkitehti Kirsti Sintosen suunnittelema Plazia 169 -koti seisoo ylevästi arvoisellaan paikalla. Luottamuksesta talotoimittajaan kertoo se, että Plazia on jo kolmas perheen rakentama Kastelli-koti.

Yhteistyökumppanin valinta oli helppoa, sillä Koistisilla on entuudestaan erinomaiset kokemukset Kastellin talopaketeista. – Ensimmäinen Kastelli rakennettiin 1999 ja toinen vuonna 2004, joten Kastellin luotettavuus tunnetaan entuudestaan, Sami kertoo. Tässäkin projektissa Kastelli saa rakentajaperheeltä kehuja ammattitaitoisista suunnittelijoistaan, laadustaan sekä täsmällisistä tavarantoimituksista.

-Kaikki kaupat on tehty Koposen Sakarin kanssa, jonka kanssa meillä luottamus pelaa, Sami kertoo. Samin eno on ollut kirvesmiehenä ja itse Sami on tehnyt monenlaisia apumiehen hommia omakotitalon rakentamisen aikana.

Upeat järvimaisemat

Sami Koistiselle uuden Plazia-kodin paikka on tuttu sukulaisten kautta, sillä hänen vaarinsa on omistanut pienen rantamökin ihan naapurissa. Uuden kodin pohjaratkaisusta perheellä oli karkea ehdotelma, jota lähdettiin sitten työstämään yhdessä Kastellin arkkitehdin kanssa haasteelliselle tontille sopivaksi. Upea rakennuspaikka innosti myös talon suunnitellutta arkkitehtia.
– Plazian suunnittelun lähtökohtana oli moderni ilme ja halu tehdä tilat juuri nelihenkiselle perheelle, kertoo Ulla Koistinen suunnittelun lähtökohdista.
Järvestä ja järvimaisemasta on tehty olennainen osa uutta kotia. Plazian takaterassilta on rakennettu portaat rinnettä alas rantaan laiturille. Sauna haluttiin myös järvelle päin ja sen ikkunoista onkin esteetön näköala järvelle. Erityisen hienosti näköaloja on hyödynnetty korkeassa olohuoneessa, josta on näkymät korkeiden ikkunoiden kautta suoraan järvelle.

Isännän mielipaikka tulee kuitenkin olemaan yläkerran parvekkeella, jossa häntä jo odottelee tyylikäs riippukeinu. – Ensi kesänä meillä on suunnitteilla veneen hankinta. Järveä pitkin pääsee viidessä minuutissa kaupunkiin. Vesistöjä myöten on reitti auki vaikka Helsinkiin saakka, Sami kertoo

Järvestä ja järvimaisemasta on tehty olennainen osa uutta kotia. Plazian takaterassilta on rakennettu portaat rinnettä alas rantaan laiturille.

Vaalea sisustus Virpi Illmanin suunnittelemana

Kodin sisustus on syntynyt tiiviissä yhteistyössä rakentajaperheen ja suunnittelijan välillä.
– Kastelli ehdotti talon sisustussuunnittelijaksi Virpi Illmania, jonka kädenjälkeä tunsin entuudestaan. Materiaalit ja sävyt ovat vaaleita ja muutenkin meillä kävi näkemykset hyvin yksiin, Ulla kehuu.
Ulla on töissä kangaskaupassa, josta hän on hankkinut muuhun sisustukseen sopivat tekstiilit. Kodin irtokalusteet on hankittu Ikeasta ja Maskusta.

Seinät on maalattu suurimmaksi osaksi valkoiseksi. Vanhempien makuuhuoneessa tehosteena on käytetty valkoista ruusukuvioista tapettia. Ronja-tytön huoneen seinät on maalattu romanttisesti vaaleanpunaiseksi ja Jimi-pojan seinillä seikkailevat dinosaurukset, joita hän kovasti fanittaa.
Koististen kodissa on kiinnitetty huomiota myös kotiteatteriin ja sen äänentoistoon. Elokuvia voi katsella videotykillä olohuoneessa tai intiimimmän viihdehuoneen suurelta ruudulta.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi