Rakennusalalla toimiva antaa erinomaiset arvosanat Kastellille huvilaprojektista

Yrittäjä Jussi Kärkkäinen on tyytyväinen mies. Yksi tyytyväisyyden syy on upouusi Kastelli-huvila, joka on valmistunut Iso-Syötteen harvinaiselle tontille, josta on avoimet näkymät aina horisonttiin asti. Huippuhuvila ja vieläpä huippupaikalla.

– Tämä on viimeisiä todella upeita näköaloja, joita rinteen puusto ei peitä. Tontti oli ollut pitkään rakentamattomana ja sain hankittua sen itselleni vuonna 2009, kertoo Kärkkäinen rakennuspaikan historiasta. Iso-Syötteen rinteet ja hissit ovat lähellä ja myös hiihtoladut kulkevat lähistöllä.
– Kotoamme Oulusta on vain reilun puolentoista tunnin matka huvilalle, joten senkin puolesta sitä on mahdollisuus käyttää ahkerasti.

Ensimmäinen ajatus oli rakentaa rinnetontille hirsihuvila, mutta sitten Kärkkäinen tapasi ystävänsä, jonka innostamana hän tutustui Kastellin mahdollisuuksiin. Yhteistyö Kastellin kanssa lähti liikkeelle suunnittelusta, jonka pohjana oli Kastellin Valokaari-huvila.
– Arkkitehti Timo Ruohola teki pohjaratkaisuun tarvittavat muutokset ja suunnitteli myös harkoista rakennetun alakerran, Jussi Kärkkäinen kertoo.

Kastellin kanssa sovittiin asennuksesta lämmitysvalmiiksi, mutta käytännössä samat Kastellin asentajat tekivät huvilan aivan alusta viimeiseen listaan saakka.
– Palkanmaksaja vain vaihtui välillä ja työtahti jatkui samana, Kärkkäinen kehuu.
Taivalkoskelaiset Sorosen veljekset saavat rakentajaperheeltä aivan loistavat arvosanat sekä palvelun joustavuudesta että työn laadusta.
– Enpä ole ennen sen parempia miehiä nähnyt vaikka rakennusalalla itsekin olen ollut, Jussi kiittelee kirvesmiehiä.
– Missään ei tarvinnut katsoa perään. He tilasivat tavarat oikeaan aikaan, huolehtivat itsenäisesti asioista ja työn jälki oli todella erinomaista. Ilo oli katsella huippumiesten tekemistä!

Merkittävin säästö syntyi siinä, että ammattimiesten ei tarvinnut hetkeäkään seistä tumput suorana odottamassa tarvikkeita.

”Oikein huutomerkillä voin kehua rakentajan tukkua!”

Kirvesmiesten ohella kiitettävän arvosanan Kärkkäiseltä saa myös Kastelli-rakentajan Tukku, josta tilattiin paljon tavaraa. Tunturiin rakentaminen tuo mukanaan omat haasteensa kun tavarat ovat kaukana ja kuljetuksia ei saada perille joka päivä – lumi ja liukkaus voivat vaivata vielä viime metreilläkin.
– Kaikesta tästä huolimatta Kastellin toimitukset pelasivat hienosti. Oikein huutomerkillä voin kehua Rakentajan Tukun palvelua!
– Kaikki tavarat toimitettiin täsmällisesti, juuri tähän huvilaan suunniteltuna ja mitoitettuna.
– Aina kun tilasi tavaraa tai soitti Tukkuun kenelle tahansa, niin asia otettiin vakavasti eikä pompoteltu henkilöltä toiselle. Kohta soitettiin takaisin ja kerrottiin miten asia etenee, Kärkkäinen kiittelee. Hänen mielestään erityisen tärkeää on luottamus talotoimittajaan, heidän ammattitaitoonsa ja aikatauluihinsa.
– Yrittäjänä laskin heti, että itse ei kannata seisoskella rautakaupan jonoissa ja yrittää tingata muutamaa euroa alennusta.
–Ylivoimaisesti edullisinta ja vaivattominta oli kun kaikki tarvikkeet hankittiin Tukun kautta. Merkittävin säästö syntyi siinä, että ammattimiesten ei tarvinnut hetkeäkään seistä tumput suorana odottamassa tarvikkeita.
– Tätä hankintatapaa voin lämpimästi suositella muillekin!

Huippulämmin huvila, jossa kynttilät eivät lepata

Kärkkäisten Valokaari-huvilassa asuttavia neliöitä on 123 ja huoneita riittävästi neljälle lapselle ja heidän perheilleen.

– Viime talvena huvilan lämpimyys testattiin viikkoja jatkuneilla jopa 35 asteen pakkasilla ja hyväksi todettiin. – Omakotitalon rakenteet varmistavat, että ei täällä kynttilät lepata olipa millainen myrsky tahansa! Jussi Kärkkäinen vakuuttaa.

Energiakustannukset ovat todellakin pieniä, sillä huvilalle rakennettiin maalämpö, joka lämmittää hyvin edullisesti huvilan ja lämpimän käyttöveden. Valokaaren pohjaratkaisu on muutaman asumiskuukauden jälkeen osoittautunut juuri sellaiseksi kuin toivottiin.
– Terasseja on rakennettu noin 90 neliötä ja ne ovat pääosin itäsuuntaan. Suuri osa niistä on mukavasti katon alla, jolloin ne eivät kerää lunta ja niitä voi hyödyntää talvellakin.
– Laajonen maisemaikkunoiden ympäröimällä terassilla on mukava tunne, kun näkee samalla kertaa sisälle ja ulos, Jussi Kärkkäinen kuvaa Valokaaren tunnelmaa.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi