Rakennusinsinööri valitsi Kastellin kumppanikseen helppouden vuoksi

Rakennusinsinöörinä työskentelevä Jussi Karjalainen törmää päivittäin epäonnisiin rakentajiin ja remontoijiin. Karjalainen tietää, että väärillä rakenneratkaisuilla voidaan pilata monen ihmisen elämä, usein jopa lopullisesti. Karjalaisen oma perhe asustaa tyytyväisenä uudenkarheaa Kastellin Valokaari-taloa.

Jussi ja Liisa Karjalaisen alkuperäisenä ajatuksena oli hankkia eläkepäivikseen kerrostaloasunto kaupungin keskustasta. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun heille tarjoutui mahdollisuus ostaa kaupunkitontti läheltä Ikaalisten keskustaa.
– Tässä kaikki palvelut ovat lähellä ja luonnonläheisempää elämää voimme viettää sitten omalla mökillämme, Jussi ja Liisa kertovat.
Korjausneuvojan työnsä ohella Jussi Karjalainen toimii myös valvojana omakotitalotyömailla. Vuosien varrella hänelle on karttunut kokemusta monenlaisista projekteista.
– Uusien rakentajien yleisin virhe on, että oman työn osuus arvioidaan liian suureksi. Jo pelkästään autotallissakin on ”näppäsemistä”, neuvoo Jussi Karjalainen.

– Aloittavan rakentajan kannattaa olla realistinen osaamisensa ja aikataulujen kanssa, eikä töitä kannata haalia itselle liikaa.
Oman kokemuksensa mukaan hän on valmis suosittelemaan yhä useammalle rakentajalle muuttovalmiita taloja niiden huolettomuuden ja edullisuudenkin ansiosta.
– Hinnat ovat tiukalle kilpailutettuja, kustannukset etukäteen tiedossa ja muuttopäivä selvillä, luettelee Karjalainen muuttovalmiiksi rakennetun talon etuja.
Ammattilaisena hän osaa arvostaa myös helppoutta, kun esimerkiksi LVI- ja sähkötyöt tulevat yhdellä kaupalla ja valmiina kuin ”manulle illallinen”.
– Monellakaan rakentajalla ei ole sellaisia kontakteja entuudestaan valmiina, josta löytyisi suunnittelija, putkimies ja sähkömies juuri oikeaan aikaan, Karjalainen perustelee.

Avara huonejärjestys, laajat ikkunapinnat ja ylös kohoava katto antavat kotiin väljyyttä, jota me arvostamme.

Valokaari ihastutti ensisilmäyksellä

Kastellin mallistosta löytyneen Valokaari 119 -mallin valoisuus, avaruus ja toimivuus ihastuttivat Karjalaisia heti ensikokemuksesta alkaen.
– Avara huonejärjestys, laajat ikkunapinnat ja ylös kohoava katto antavat kotiin väljyyttä, jota me arvostamme, Jussi ja Liisa kertovat.
– Pohjaratkaisuun ei sinällään tarvinnut tehdä muutoksia; muutama vesipiste lisättiin ja pieni makuuhuone kalustettiin varastotilaksi, kertoo Jussi Karjalainen.
Myös terassia laajennettiin alkuperäisestä koostaan, jotta siellä on vielä paremmin tilaa yhteisen oleskeluun.
– Ei ihme, että Valokaari on yksi Kastellin suosituimmista malleista, on se niin toimiva ja viihtyisä, Liisa ja Jussi Karjalainen vakuuttavat.

Karjalaisten talohanke on edennyt puolisoiden kesken sopuisalla työnjaolla. Jussi on vastannut rakentamisen junailuista ja Liisa puolestaan sisustusasioista yhdessä sisustussuunnittelijan kanssa. Kastelli rakensi kodin ”viittä vaille valmiiksi” eli siistille levypinnalle. Tästä eteenpäin töitä on tehty itse tai käyttäen Jussin tuntemia sisustamisen ammattilaisia. Keittiöratkaisua muutettiin hieman Valokaarimallin alkuperäisestä suunnitelmasta.
– Nyt keittiössä on pieni ruoanlaittosaareke ja lisäksi enemmän kaappitilaa ”kipoille ja kupeille”, joita vuosien varrella on kertynyt, kuvailee Liisa Karjalainen.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi