Uuskartano rakentui perintötontille Kastellin ammattitaitoisten rakentajien kanssa

Hujasen perheen Kastelli-koti seisoo suvun hallussa olleella kalliotontilla kuin se aina olisi ollut siinä. Ohikulkeneet kyläläisetkin ovat huomioineet tyylikkään Uuskartanon ja poikenneet pirttiin kehumaan talon mukavaa ulkonäköä ja maisemaan sopivaa väriä. – Mukavaltahan se sellainen palaute tuntuu, sanoo talon isäntä Harri Hujanen.

– Pari vuotta katseltiin talokirjoja ja eri firmojen nettisivuja ja sitten löytyi Kastellin Uuskartano, johon me molemmat Johannan kanssa ihastuttiin. Rakennushanketta suunniteltiin ja maallemuutosta unelmoitiin, mutta lopullista päätöstä piti vielä kypsytellä. – Kun entinen talo laitettiin myyntiin ja se lähti heti lapasesta, niin silloin päätettiin lähteä rakentamaan sitä unelmaa, josta oltiin aina haaveiltu, Harri ja Johanna kertovat rakentamisen alkuvaiheista.

Kastellin asentajat kympin miehiä!

Ensimmäinen työ oli purkaa tontilta isoisän vanha talo, joka oli vuosikymmenten aikana rapistunut huonoon kuntoon. – Talvella odoteltiin lauhempia ilmoja, mutta lopuksi purkutyöt jouduttiin tekemään yli 20 asteen pakkasessa. Perustustöiden aikaan talvi kääntyi jo kevättä kohti ja maaliskuun lopulla aloitettiin rungon pystytys. – Kun Kastellin nuoret asentajat tulivat tontille, niin pikkuisen säpsähdin, että nyt ei taida tulla mitään! Harri kertoo ensi tapaamisesta asentajien kanssa. Mutta ennakkoluulot osoittautuivat vääriksi ja nyt Harri kehuu Lapinlahdelta olleita asentajia aivan kympin miehiksi. – Ei ainuttakaan pahaa sanaa ole sanottavana työn laadusta, sujuvuudesta eikä muustakaan toiminnasta. – Koko ajan he kertoivat mitä tapahtuu ja mitä tehdään seuraavaksi. Samat kehut koskevat myös sähkö- ja LVI-miehiä, joiden asiakaspalvelu myös oli aivan loistavaa, Harri kiittelee.

Ei ainuttakaan pahaa sanaa ole sanottavana työn laadusta, sujuvuudesta eikä muustakaan toiminnasta!

Yläkerta samoilla tulilla valmiiksi

Kastellin Uuskartano -talomalli voidaan haluttaessa rakentaa kahdessa vaiheessa, jolloin yläkerta sisustetaan asuinkäyttöön vasta myöhemmin. Hujasten perhe halusi kuitenkin toteuttaa koko unelmansa samalla kertaa ja niinpä myös yläkerta rakennettiin valmiiksi samoilla tulilla. – Perheenlisäystä on tulossa muutaman kuukauden kuluttua, joten tilaa kyllä tulevaisuudessa tarvitaan, Harri kertoo iloisena.

Vaikka Kastelli rakensi talon muuttovalmiiksi saakka, ei talon isäntäväki malttanut pysyä poissa rakennukselta. Johanna valitsi sisustusmateriaalit, joita käytiin katsomassa Kastellin kohteissa asuntomessuilla. – Itselläni oli mahdollisuus rakentamisaikaan olla päivisinkin rakennuksella ja auttelin rakennusmiehiä antelemalla tavaroita yläkertaan ja tietenkin siivoamalla. – Samalla sai nähdä kaikki rakennusvaiheet omin silmin ja todeta Kastellin laadun, Harri kertoo.

– Olimme tuttavien kautta saaneet kuulla positiivisia suosituksia Kastellista, mutta kaikki meni vielä odotettuakin joustavammin. – Emme olisi uskoneet että koko talo yläkertoineen kaikkineen valmistuu niin nopeasti ja vaivattomasti!

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi