Mummonmökkihaave toteutui

Olin haaveillut omakotitalon rakentamisesta pitkään. Asia ei vaan edennyt työkiireiden ja rahatilanteen takia. Sitten alkoi tapahtua – olimme tulleet eläkeikään.

Kun vaimon lapsuudenkodin tonttia jaettiin, hän ehdotti, että rakennetaan siihen mummonmökki. Ajattelin, että se olisi pitänyt tehdä 40 vuotta aikaisemmin. Muutin kuitenkin mieleni, lunastimme tontin ja aloimme hakea rahoitusta ja sopivaa talotyyppiä.

Hyvä mielikuva Kastellin mallistosta ja hinta-laatusuhteesta auttoi toimittajan valinnassa

Olin vieraillut lähes kaikilla Etelä-Suomen asuntomessuilla, sieltä saatu hyvä mielikuva Kastellin mallistosta ja hinta-laatusuhteesta auttoi toimittajan valinnassa. Vuonna 2009 oltiin vielä taantumassa, se oli pitänyt talopakettien hinnat maltillisina ja jopa laskenut niitä. Päädyimme Kartano 89-127 talotyypin valmisversioon. Rakennusvalvonta halusi ehdottomasti rintamamiestaloalueelle 1 ½ kerroksisen, joten jätimme yläkerran rakentamatta, Yläkerran option voi hyödyntää helposti tarvittaessa. Talopaketin hinta laski n. 7%. Kiinteistöverot ja sähkölaskut ovat vähän pienempiä ja siivouspinta-alaa vähemmän. Lastenlapset ovat kyllä kyselleet, että mikset sää pappa rakenna meille yläkertaa ?


Hyvää yhteistyötä

Aloitin tontin raivaamisen ja sovin maanrakennusurakasta. Kastellin sopimusurakoitsija Jarmo Halme soitti ja tuli tervehtimään. Jarmo on nuori mies joten epäilin hiukan hänen ammattitaitoaan, koska olen itse ”pilkunviilajatyyppi”. Kysyin, montako taloa Jarmo on rakentanut. Hän sanoi, että 50 runkoa ja 3 valmis-Kastellia. Vastaus riitti minulle, olen oppinut tähän ikään, että ikä tai muut seikat eivät saa vaikuttaa ihmisten osaamisen arviointiin.


Sopimusurakoitsija osoittautui huippuluokan rakentajaksi ja lunasti luottamukseni nopeasti!

Jarmo osoittautui huippuluokan rakentajaksi ja lunasti luottamukseni nopeasti! Hän opasti minua tekemään monia urakan ulkopuolisia töitä laadun parantamiseksi: minulle lisätyöt olivat mieleisiä. Olin kärsinyt lonkkavaivasta pitkään, sekin parani rakennuksella kiipeilyn, kurkottelun, konttaamisen ja nostelun avulla. Sanonta liike on lääke pitääkin paikkansa!

Valmis sovitussa ajassa

Talo valmistui ajallaan ja siitä tuli meille suuri ilon aihe. Jarmon työn laadusta kertoo se, että vuosikorjauslistalla ei ollut yhtään hänen tekemiään kohteita. Kokonaisuutena projekti toi paljon tietoa ja siitä jäi mukavat muistot ja valokuvia. Rakennuspäiväkirja julkaistiin Omakoti kullankallis -lehdessä 9/2010 ja Uuden kodin ensimmäiset vuodet -artikkeli Tampereen asuntomessujen Omakotiextra-numerossa kesällä 2012.

Teksti ja kuvat: Kastelli-rakentajat Raimo ja Sirkka Tukiainen
TampereEtsi lähin Kastelli-kauppiaasi