Tilaratkaisujen muunneltavuus tuo mahdollisuuksia tulevaisuuden varalle

– Nautimme omakotitalossa asumisesta ja olemme tosi onnellisia siitä, että olemme saaneet unelmamme toteutettua, Henriikka ja Petri Leino kertovat iloisina avarassa ja viihtyisässä olohuoneessaan. Kastellin Moderni 144 -mallista räätälöitiin Leinojen kaikki toiveet täyttävä koti.

Henriikan ja Petrin haave isommasta kodista syntyi, kun kaksikerroksinen rivitalo alkoi tuntua epäkäytännölliseltä ja ahtaalta kodilta lapsiperheelle. Leinojen perhe pääsi muuttamaan kaksikerroksisesta rivitalosta uuteen kotiin heinäkuussa. Henriikan ja Petrin perheessä oli tuolloin kaksi lasta, Jasmine ja Julian. Seuraavana keväänä perheeseen syntyi myös kolmas lapsi, Aurora.

Leinoilla oli selkeä mielikuva uudesta kodista, ja Kastellilta löytyi sopivin pohjaratkaisu, johon Leinot suunnittelivat yhdessä Kastelli-kauppiaan kanssa lukuisia muutoksia. Moderni 144 -mallissa täyttyi pariskunnan toive siitä, että olohuone olisi muutaman askelman muita tiloja alempana. Lisäksi se oli helppo sijoittaa neliönmuotoiselle merenrantatontille. Upea merinäköala avautuu olohuoneeseen, keittiöön ja terassille. Olohuoneeseen lisättiin ikkunoita, jotta merinäköalasta ja valosta voi nauttia mahdollisimman paljon. Keittiö ja ruokailutila erotettiin olohuoneesta vain matalalla lasiseinämällä, jotta tilat ovat luontevasti yhteydessä toisiinsa. Keittiön viereen rakentui arkiolohuone, kun tila rajattiin lasiseinällä ja -pariovilla muista tiloista. Henriikka ja Petri nauttivat arkiolohuoneessa yhteistä illoista lasten mentyä yöunille. Arkiolohuoneeseen suunniteltu takka siirrettiin olohuoneeseen, jossa se luo tunnelmaa myös yhteisiin ruokailuhetkiin.

Koti täyttää Leinojen kaikki toiveet

Leinoille on ollut tärkeää myös huomioida tilaratkaisuiden muunneltavuus myös tulevaisuudessa. Komea, kiiltävän valkoinen takka laatoitettiin myös takaosastaan siltä varalta, että sen takana oleva kevytrakenteinen seinä halutaan jonain päivänä purkaa. Myös arkiolohuoneen lasiseinä on tarvittaessa helppo purkaa.

Henriikka on intohimoinen sisustaja, ja hän on nauttinut valtavasti saadessaan suunnitella uutta kotia ja sen sisustusta. Talon sisustus on enimmäkseen Henriikan käsialaa, mutta onpa Petrikin saanut toteuttaa omia näkemyksiään kodin saunaosastolla.

Kastelli toimitti Leinojen talon lämmitysvalmiina talopakettina, mistä urakkaa jatkoi oma rakennusporukka. Leinoille oli tärkeää, että autokatos-varastorakennus näyttää samalta kuin talo, joten se tilattiin Rakentajan Tukusta ja myös sen pystyttämisestä vastasivat Kastellin asentajat.

Henriikka on intohimoinen sisustaja, ja hän on nauttinut valtavasti saadessaan suunnitella uutta kotia ja sen sisustusta.

Talonrakentaminen sujui Leinojen kokemuksen mukaan hyvin ja Kastelli osoittautui luottamuksen arvoiseksi toteuttamalla sen, mistä sovittiin. Yhteistyö Kastelli-kauppias Päivi Lammervon kanssa sujui erinomaisesti ja Leinot ovat tyytyväisiä ”koko pakettiin”. Henriikka ja Petri seurasivat aktiivisesti työmaan etenemistä ja huolehtivat sen siisteydestä. Petri iloitseekin tuntevansa talon rakenteet hyvin, mistä on hyötyä talon huoltamisessa. Kesällä Leinot toteuttavat haaveitaan hoivaamalla keväällä kylvettyä nurmikkoa ja rakentamalla leikkialueen lapsille. Leikkialueelle tulee ainakin keinut, liukumäki, maja, hiekkalaatikko – ja varmaan myös liuta naapuruston lapsia!

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi