Unelmahuvila rakennettiin useita huvilapohjia yhdistellen

Ähtärinjärven rannalla on rauhallista. Metsä humisee, laine liplattaa hiljalleen.
Tuulet eivät tavoita suojaista lahdelmaa ja Kinnusen perheen Kastelli-huvilan pihapiiriä.
– Täällä rentoudumme. Halusimme ympärivuotisen huvilan, joka on nopeasti käyttö-
kunnossa ja jossa oleminen on helppoa, kertoo yrittäjäpariskunta Tommi ja Virpi Kinnunen.

Tommi ja Virpi Kinnusen perheen unelmahuvila syntyi useampaa valmista huvilapohjaa yhdistellen, omia erikoispiirteitä lisäillen ja Kastellin toimittamasta rungosta valmiiksi rakennellen.
– Olemme molemmat yrittäjiä, joten lomat vaihtelevat ja ehdimme olla huvilalla usein vain pätkissä. Siksi halusimme ympärivuotisen huvilan, joka on nopeasti käyttökunnossa ja jossa oleminen on helppoa. Työleiriä vältämme, perheen isä kuvailee.

Vanha talo määräsi myös uuden huvilan ilmeen

Kinnusten huvilaprojekti Etelä-Pohjanmaalla käynnistyi, kun tontilla ollut hirsirakennus siirrettiin rantaan. Vanha talo määräsi myös uuden huvilan ilmeen.
– Halusimme vanhalle hirsirakennukselle jykevän parin. Kastelli-huvilassa on puurunko ja ulko- sekä sisäverhouksena hirsipaneeli, Tommi Kinnunen täsmentää.
Rakennustyö sujui kitkatta ja huvila valmistui puolessa vuodessa. Perhe asui tuolloin vielä Järvenpäässä, joten Kinnuset uskoivat rakennusurakan tuttujen rakennusmiesten harteille.
Perheelle oli selvää, että runkopaketti tilattaisiin Kastellilta.
– Olemme olleet Kastelliin ja runkoratkaisuun tosi tyytyväisiä. On ollut myrskyjä ja haastavia kelejä, mutta ei ole tullut ”lunta tupaan” ja huvila on aina pysynyt lämpimänä.
– Kastelli oli meille luonteva valinta. Tiesin, että Kastellilla homma toimii niin kuin sovitaan, Tommi Kinnunen sanoo. – Kaikkein tärkeintä on mielestäni aikataulujen pitävyys. Kastelli toimitti runkopaketin ja pystytti sen justiinsa sovittuna aikana.
– Jos rakentamisessa aikataulut eivät pidä, se vaikuttaa moneen muuhun. Luotettava talotoimittaja osaa asiansa vuodesta toiseen, se vaan on nähty tässä matkan varrella, Tommi toteaa.

Olemme olleet Kastelliin ja runkoratkaisuun tosi tyytyväisiä.

Huvilalle omakotiasumisen väljyyttä

Kastelli-talon vahvuuksina Virpi ja Tommi pitävät suunnittelun joustavuutta ja mahdollisuutta yksilöllisiin ratkaisuihin. Kinnuset rakensivatkin mieluisan pohjaratkaisun useampaa mallia yhdistellen ja muokaten.
– Halusimme järvimaiseman näkyvän mahdollisimman esteettömästi. Mihin vain istahdat, järvi näkyy. Olemiseen halusimme samanlaista väljyyttä kuin omakotiasumisessa. 80 prosenttia huvilamme tiloista on keittiö/olohuone -linjalla.
– Ympärivuotisessa käytössä olevaan huvilaan piti saada myös toimivat kodinhoito-, pesu- ja säilytystilat sekä hyvinvarusteltu keittiö.
– Siinä olikin haastetta, että kaiken sai mahtumaan 80 neliöön! Tilannetta helpotti onneksi saunamökki, johon sijoitimme lisää makuutiloja, Tommi huokaisee. Jotta lomapäivät eivät muuttuisi aherrukseksi, huvilatontille ei haluttu yhtään nurmikkoa. Sen sijaan pihalle on ajettu kuormakaupalla luonnonkiveä, joka istuu hyvin ympäröivään rantamaisemaan.

Mahdollisimman paljon aikaa huvilalla

Kolmen vuoden aikana Kinnusen perhe on viettänyt huvilallaan paljon aikaa. Kotoa Seinäjoelta mökille hurauttaa alle tunnissa ja mummola sijoittuu sopivasti välille. Aina kun mahdollista, Tommi suunnistaa kalastelemaan mainiona kuhavetenä tunnetulle Ähtärinjärvelle. Virpi nauttii rennosta oleskelusta pihalla aurinkoa ottaen ja grillaillen. Myös 8-vuotiaalle Evelle ja 15-vuotiaalle Veeralle huvilasta on tullut todellinen lempipaikka, jonne on mukava lähteä aina kun se vaan on mahdollista.
– Eikä vähiten saunatuvan terassiin upotetun, lämmitettävän altaan ansiosta. Tytöt tykkäävät lotrata altaassa talvellakin, isä paljastaa.
– Lisäksi huvilamme pihapiirissä on laavu, jossa palaa lähes ikuinen tuli, Virpi nauraa iloisesti.

– Vesi ja tuli ovat meillä ne elementit, joiden tuijotteluun ei koskaan kyllästy, pariskunta kertoo tyytyväisenä.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi