Valokaari valloitti suurilla ikkunoilla ja käytännöllisyydellään

Keväällä 2012 Helena Huhtamäki löysi Kastellin nettisivuilta Valokaari-talon. – Tässä on meidän tuleva kotimme! hän tiedotti miehelleen Heikille. Nyt uudenkarheassa kodissa asuu tyytyväinen yrittäjäpariskunta, ja suurista valokaari-ikkunoista ihastellaan Pudasjärven Iso-Syötteen upeita rinnemaisemia.

Helenalla ja Heikillä ei varsinaisesti ollut suunnitelmia talon rakentamiseksi, mutta netistä löytynyt Kastellin Valokaari jäi muhimaan mielen sopukoihin. Iso-Syötteeltä tuli myyntiin muutama ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu tontti, joita Heikki kävi uteliaisuudesta katsomassa. Upeista rinnenäkymistä kuultuaan Helena totesi, että siinähän on paikka Valokaarelle! Pariskunta kävi Kastellilla juttelemassa tarkemmin talon rakentamisesta ja ihastui Valokaaren lisäksi Kastellin palveluun. Helena kertoo arvostavansa Kastellin luontevaa, välitöntä ja rehellistä tapaa palvella asiakkaita. Erittäin hyväksi Helena koki myös sen, että kauppias Erkki Tolonen oli heidän yhteyshenkilönsä Kastellilla kaikissa suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvissä asioissa, mikä helpotti kiireisen pariskunnan elämää.

Muutosten suunnittelu sujui helposti

Helena ja Heikki halusivat kotiinsa toisen vessan ja toisen suihkun, ja lisäksi he vaihtoivat ovien ja takan mallia sekä jatkoivat terassia. Muutosten suunnittelu kauppiaan kanssa sujui helposti, ja Kastelli toteutti Valokaaren Viittä Vaille Valmis -toimituksena. Pariskunta halusi valita vapaasti sisustuksen pintamateriaalit luodakseen toivomansa tunnelman. Sisustussuunnittelija auttoi heitä valitsemaan mieluisat tapetit ja maalit, ja tuttu huonekaluliikkeen omistaja auttoi huonekalujen valinnassa. Uutta kotia ei haluttu tukkia kalusteiden paljoudella, vaan Helena ja Heikki halusivat kotiin tilaa kulkea ja hengittää. He uusivat lähes kaikki kalusteet lukuun ottamatta muutamia vanhoja huonekaluja, jotka he halusivat nostaa arvoiseensa asemaan. Vierashuoneen värimaailman lähtökohtana toimii vanha talonpoikaiskaappi.

Helena kiittelee Kastellin selkeää aikataulua rakentamisajalle, koska sen ansiosta he tiesivät koko ajan missä mennään ja saivat rakentamiseen liittyvät omat hommansa hoidettua ajallaan.

Rakentaminen alkoi syksyllä 2012 ja toukokuussa 2013 koitti muuton aika. Helena kiittelee Kastellin selkeää aikataulua rakentamisajalle, koska sen ansiosta he tiesivät koko ajan missä mennään ja saivat rakentamiseen liittyvät omat hommansa hoidettua ajallaan. Kesällä pariskunta ahkeroi pihatöissä; rakentamisen jälkeen tontti palautetaan mahdollisimman lähelle luonnontilaa. Nurmialueita ei esimerkiksi rakenneta lainkaan, vaan terassien lisäksi pihalle tulee erilaisista kivipohjaisista materiaaleista toteutettuja alueita: hiekkaa, sepeliä, laattaa. Haaveissa on myös kesäkeittiö ja terassin laajennus. Terassilla nautitaan auringon lisäksi upeista maisemista ja elosta unelmien talossa!

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi