Yksilöllinen rinnetalo suunniteltiin yhdessä arkkitehdin kanssa

Keväällä Tiina ja Tero Mäkinen löysivät Maskusta mieleisensä rinnetontin, jolle ryhdyttiin suunnittelemaan yhdessä arkkitehdin kanssa lapsiperheelle sopivaa taloa. Kastellin joustavan rakentamistavan ansiosta perheen yksilöllisimmätkin toiveet saatiin toteutettua vaivattomasti ja laadukkaasti.

Esikoisen syntymän jälkeen Tiina ja Tero Mäkinen päättivät ryhtyä tositoimiin omakotiunelmansa toteuttamiseksi. He löysivät Maskusta mieleisensä rinnetontin, jolle sopivaa taloa ryhdyttiin suunnittelemaan arkkitehdin kanssa. Haaveissa oli ennen kaikkea maisemaan sopiva talo – avara ja toimiva kokonaisuus, jossa ei olisi turhia hukkaneliöitä. Mäkiset halusivat paljon tilaa, etenkin keittiöön, josta haluttiin koko kodin sydän.

Arkkitehti Mikko Lindqvistin laatiman suunnitelman jälkeen kartoitettiin erilaisia toteutusvaihtoehtoja pitkästä tavarasta aina elementtirakentamiseen, kivitalosta puutaloon. Mielikuva Kastellista oli entuudestaan positiivinen ja rakennusalalla työskentelevät tuttavat suosittelivat Kastellia laadukkaana ja luotettavana rakentajana. Kastellilta löytyi toimivimmalta tuntuva rakentamistapa arkkitehdin suunnitelman toteuttamiseksi. Mäkiset päätyivät puutaloon rapatulla pintaverhouksella kauppias Kari Lammervon kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Muutoin voisi ryhtyä rakentamaan uudestaan, mutta kun tämä on niin hyvä! naurahtaa Tiina.

Kastelli rakensi talon lämmitysvalmiiksi ja siitä urakkaa jatkoi oma kirvesmies. Pariskunta on erittäin tyytyväinen pohjaratkaisuun ja taloon kokonaisuudessaan. Rakentamisaika oli pariskunnalle mielekästä mutta työntäyteistä aikaa; päivätöiden jälkeen Tero suuntasi kulkunsa rakennustyömaalle siivoamaan ja Tiina kilpailutti hankintoja pienen Arttu-pojan hoitamisen ohessa. Lapsiperheen elämästä ei touhua puuttunut. Jälkikäteen Tiina on todennut, että olisi ollut mukava osallistua enemmänkin varsinaiseen rakentamiseen.
– Muutoin voisi ryhtyä rakentamaan uudestaan, mutta kun tämä on niin hyvä! naurahtaa Tiina.

Talon lisäksi pariskunta rakensi autotallin, johon suurin osa tarvikkeista hankittiin Kastelli-rakentajan Tukusta.
– Nopea palvelu ja ihania ihmisiä, kuvaa Tiina Rakentajan Tukun toimintaa.
Kastelliin Tiina on myös erittäin tyytyväinen ja suosittelee mielellään Kastellin monipuolisia rakentamisvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.
Tulevan kesän aikana pariskunta jatkaa pihatöitä. Viime syksynä aloitetut pergolat viimeistellään sekä rakennetaan rappuset autotallin ja talon väliin. Pihaan tehdään myös kiveyksiä ja uusia istutuksia. Tiina ja Tero haluavat pihasta mahdollisimman helppohoitoisen ja siksi osa tontista jätetään luonnontilaan.
Luonnonläheinen asuinalue kouluineen ja pyöräteineen on lapsiystävällinen. Koko perhe, johon kuuluu Tiinan ja Teron lisäksi kaksivuotias Asta-tytär ja nelivuotias Arttu, viihtyvät erinomaisesti kodissaan.
– Omakotiasuminen on kyllä meille sopivin asumismuoto!
Tiina toteaa tyytyväisenä.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi