Yksilöllinen rinnetalo suunniteltiin yhdessä arkkitehdin kanssa

Keväällä 2010 Tiina ja Tero Mäkinen löysivät Maskusta mieleisensä rinnetontin, jolle ryhdyttiin suunnittelemaan yhdessä arkkitehdin kanssa lapsiperheelle sopivaa taloa. Kastellin joustavan rakentamistavan ansiosta perheen yksilöllisimmätkin toiveet saatiin toteutettua vaivattomasti ja laadukkaasti.

Esikoisen syntymän jälkeen Tiina ja Tero Mäkinen päättivät ryhtyä tositoimiin omakotiunelmansa toteuttamiseksi syksyllä 2009. Keväällä 2010 he löysivät Maskusta mieleisensä rinnetontin, jolle sopivaa taloa ryhdyttiin suunnittelemaan arkkitehdin kanssa. Haaveissa oli ennen kaikkea maisemaan sopiva talo – avara ja toimiva kokonaisuus, jossa ei olisi turhia hukkaneliöitä. Mäkiset halusivat paljon tilaa, etenkin keittiöön, josta haluttiin koko kodin sydän.

Arkkitehti Mikko Lindqvistin laatiman suunnitelman jälkeen kartoitettiin erilaisia toteutusvaihtoehtoja pitkästä tavarasta aina elementtirakentamiseen, kivitalosta puutaloon. Mielikuva Kastellista oli entuudestaan positiivinen ja rakennusalalla työskentelevät tuttavat suosittelivat Kastellia laadukkaana ja luotettavana rakentajana. Kastellilta löytyi toimivimmalta tuntuva rakentamistapa arkkitehdin suunnitelman toteuttamiseksi. Mäkiset päätyivät puutaloon rapatulla pintaverhouksella kauppias Kari Lammervon kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Muutoin voisi ryhtyä rakentamaan uudestaan, mutta kun tämä on niin hyvä! naurahtaa Tiina.

Kastelli rakensi talon lämmitysvalmiiksi ja siitä urakkaa jatkoi oma kirvesmies. Pariskunta on erittäin tyytyväinen pohjaratkaisuun ja taloon kokonaisuudessaan. Rakentamisaika oli pariskunnalle mielekästä mutta työntäyteistä aikaa; päivätöiden jälkeen Tero suuntasi kulkunsa rakennustyömaalle siivoamaan ja Tiina kilpailutti hankintoja pienen Arttu-pojan hoitamisen ohessa. Lapsiperheen elämästä ei touhua puuttunut. Jälkikäteen Tiina on todennut, että olisi ollut mukava osallistua enemmänkin varsinaiseen rakentamiseen.
– Muutoin voisi ryhtyä rakentamaan uudestaan, mutta kun tämä on niin hyvä! naurahtaa Tiina.