Helsinki Pientalo sopi pienelle tontille kuin valettu

Pirkko ja Pasi Alanen rakensivat yhdessä Pasin veljen perheen kanssa Kastelli-talot Helsinkiin. Näin rakennusprojekti tapahtui Pirkon ja Pasin itsensä kertomana:

”Löysimme tontin netistä Oikotieltä vähän sattumalta, ”Kirveenvarsitontti” Helsingin Hakuninmaalta kahdelle talolle. Hyvä sijainti ja idyllinen alue saivat meidät tekemään nopeasti ostopäätöksen, vaikka rakentamista ei oltu kovin vakavissaan sitä ennen edes suunniteltu. Kun tilaisuus tuli kohdalle niin eihän sitä voinut jättää käyttämättä! Pasin veli vaimoineen osti toisen puolen tontista, lisäksi samalla tontilla, hallinnanjakosopimuksella, on vielä vanha rintamamiestalo. Tiivistä asumista helsinkiläisittäin!”

”Tontin oston jälkeen asiat lähtivät rullaamaan nopeasti. Pieni tontti määritteli aika tarkasti, millaisen talon pystyimme rakentamaan: Helsinki Pientalo 140 sopi meille ja tonttiimme täydellisesti – rakennusoikeutta jäi lopulta käyttämättä 0,5 m2! Otimme yhteyttä Kastellin edustajaan ja teimme kaupat talopaketista. Talvi oli ennätysluminen, mutta onneksi lumet ehtivät sulaa keväällä ja saimme puut kaadettua tontilta. Perustukset valettiin ennen vappua ja talopaketit meille ja naapurille tulivat toukokuun lopulla. Kastellilta otimme asennuksen Lämmitysvalmis – valmiusasteeseen (ilman ikkunoiden asennusta). Kastellin miehet naputtelivat tehokkaasti yhdeksän päivää, sitten homma siirtyi meidän vastuulle.”

”Suunnitteluvaiheessa muokkasimme Helsinki Pientaloa vastaamaan enemmän omia tarpeitamme ja toiveitamme. Muutaman asumiskuukauden perusteella talo on osoittautunut erittäin toimivaksi ja käytännölliseksi! Hukkaneliöitä ei ole ja arki rullaa hyvin. Erityisen tyytyväisiä olemme makuuhuoneen yhteyteen tehdystä walk-through-vaatehuoneesta, josta on käynti kodinhoitohuoneeseen. Vaatehuoneen pystyy tarvittaessa joskus muuttamaan makuuhuoneeksi, se on kooltaan lähes 8 m2.”

Muutaman asumiskuukauden perusteella talo on osoittautunut erittäin toimivaksi ja käytännölliseksi! Hukkaneliöitä ei ole ja arki rullaa hyvin.

”Kaiken kaikkiaan rakennusprojektimme sujui erittäin hyvin ja ilman suurempia kommelluksia ja takaiskuja! Yhteistyö Kastellin kanssa sujui mutkattomasti ja Rakentajan Tukkua ja Smartiaa hyödynsimme aika paljon. Esimerkiksi kaikki laatat kävimme kesälomareissulla valitsemassa Smartiasta, ja Tukusta tilattiin niin takka, keskuspölynimuri kuin IV-konekin. Loppuvaiheessa tilasimme Smartiasta vielä ulko- ja sisävalaisimia, eipähän tarvinnut juosta kaupoilla niin paljon raksakiireiden keskellä.”

”Tietysti joitakin asioita projektissamme on, joita tekisimme nyt toisin, mutta pääsääntöisesti olemme enemmän kuin tyytyväisiä kotiimme nyt vajaan vuoden asumiskokemuksen jälkeen! Rakennusaika oli toki aika raskasta omien töiden ohella; puoleksi vuodeksi täytyi kyllä lähes luopua harrastuksista ja sosiaalisesta elämästä, ja motivoitua joka ilta töiden jälkeen raksalle. Oli kuitenkin hienoa tehdä jotain ”konkreettista” omien toimistotöiden vastapainoksi; oppia käyttämään sirkkeliä, naulapyssyä jne. Osassa työvaiheissa turvauduimme ammattilaisten apuun, kuten kalusteiden asennuksessa, laatoituksessa ja seinien tasoituksessa. Paljon jäi kuitenkin itsellekin työtä. Oli upeaa saada muuttotarkastus läpi ja kantaa muuttokuorma sisään juuri ennen joulua! Sen jälkeen pääsi hyvillä mielin rentoutumaan ja joulun viettoon, oikein voittajan fiiliksillä!”

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi