Kiinteistönvälittäjät valitsivat Kastellin laadun ja osaamisen vuoksi

Reilut 25 vuotta kiinteistövälitysalalla olleet vantaalaiset Kirsi ja Kimmo Raappana ovat uransa aikana törmänneet monenlaisiin rakentamisprojekteihin. Siksi he ammattilaisina vertailivatkin huolellisesti eri vaihtoehtoja ja osaavat erityisesti arvostaa Kastellin osaamista ja laadukasta palvelua.

Vantaalle uuden kotinsa rakentanut Raappanan yrittäjäpariskunta löysi kivan tontin, jonka naapurista oli ostettavissa myös toinen tontti Kirsin vanhemmille. – Vanhempani ovat jo iäkkäitä , joten huolehdimme oman rakentamisen ohella myös heidän projektistaan. – Vanhemmilleni Kastellin Muuttovalmis tuntui heti oikealta ratkaisulta vaivattomuutensa vuoksi, Kirsi kertoo. Omatoiminen rakentaminen olisi ollut vaikeaa senkin vuoksi, että Kirsin vanhemmat asuvat osan vuodesta ulkomailla.

Puusydän ja kivipinta

Raappanoiden omaa uutta kotia koskeva toivelista oli kohtalaisen pitkä. Väljyyden ohella keskeisin kriteeri oli myös se, että halusimme rapatun kivipintaisen talon jolla on puurunko. Kaikilta talovalmistajilta tällainen rakenne ei olisi onnistunut, mutta Kastellin kanssa vyyhti lähti purkautumaan myönteisesti heti alusta alkaen. – Meidän mielestämme puutalon sisäilma on jotenkin mukavampi, kodikkaampi ja lämpimämpi kuin kivitalossa, Kirsi kertoo valintaperusteen taustoja.

Raappanoiden puistoon rajoittuva tontti asetti talomallille omia haasteita, mutta nekin alkoivat ratketa Kastellin kanssa. Kastellin Moderni-mallistosta löytyi talomalli, jonka paraatipuoli oli talon päätypuolella, kuten optimaalinen tontille sijoittelu edellytti. Vaikka Moderni-malli oli sellaisenaan liian pieni, niin se Kirsin mukaan toimi tärkeänä inspiraation lähteenä suunnittelussa. – Mallissa oli monia ratkaisuja aivan toiveittemme mukaan ja uutta kotia alettiin suunnitella tältä pohjalta.

Luotettavien yhteistyökumppaneiden kautta projektimme sai turvallisen ja oikean suunnan jo ennen varsinaisia rakennustöitä.

Kastelli-kauppiaan ammattitaito herätti luottamuksen

– Luotettava ja osaava Kastelli – kauppiaamme teki meihin ammattitaidollaan vaikutuksen jo projektin alkumetrillä. Näin jälkikäteen muistamme hänen sanoneen meille kaupantekotilaisuudessa että: ” sellaista yötä kuin uneton yö ei Kastelli –rakentajan tarvitse viettää”. Mielestämme se oli tuolloin todella rohkeasti sanottu ja toteutuessaan kertoi suuresta uskosta tuotteen laadukkuuteen, Raappanat kertovat.
– Kastelli kauppiaaltamme saamamme vinkit luotettavista maanrakennus ym. muista ammattilaisista olivat meille kullan arvoisia. Näiden luotettavien yhteistyökumppaneiden kautta projektimme sai turvallisen ja oikean suunnan jo ennen varsinaisia rakennustöitä ja olemme niistä näin jälkikäteen todella kiitollisia.

Arkkitehdille tuhannet kiitokset!

– Jo alkuvaiheessa saimme hankkeeseen mukaan Kastelli-malleja suunnitelleen arkkitehti Kirsti Sintosen. Hänen kanssaan kävimme yhdessä läpi toiveitamme ja Kirsti jalosti niistä luonnoksia. – 3D-kuvien avulla pystyi hahmottamaan paremmin tilaratkaisuja sekä korkeita ja toisiaan kohtaavia kattopintoja, Kirsi kertoo.

Talon kokoa kasvatettiin 201:een neliöön, jolloin perheen teini-ikäiselle tyttärelle ja pojalle saatiin omat, rauhalliset tilansa. Ulkoapäin talon tunnistaa edelleen alkuperäiseksi Kastelliksi, mutta sisätiloja on laajennettu aika reippaasti. Oleskelutilan, ruokailutilan ja makuuhuoneiden suurilla lasipinnoilla taloon on saatu valoisuutta ja tyylikkyyttä. Katto kohoaa korkeimmillaan 4,5 metrin korkeuteen, joten tiloissa on avaruutta myös ylöspäin. – Reilun vuoden asumisen jälkeen voi sanoa, että Kirsti Sintonen teki todella loistavaa työtä! Kirsi ja Kimmo kiittelevät.

Kaksi Kastelli-projektia rintarinnan

Raappanoiden yksilöllisesti suunniteltu koti toteutettiin tiiviinä yhteistyönä Kastellin kanssa. Talotehtaan asentajat tekivät talon Lämmitysvalmiuteen saakka. Tästä vaiheesta jatkoivat Kastellin kanssa yhteistyötä tekevät rakennusmiehet, jotka sisustivat kodin avaimet käteen valmiiksi. Myös LVI- ja sähkötyöt hankittiin Kastellin yhteistyöyritysten kautta suoraan kyseisiltä firmoilta.

Kolmen sukupolven kaksi Kastellia

Viereisellä tontilla Kastelli rakensi samaan aikaan isovanhemmille Valokaari 119 taloa muuttovalmiiksi. – Yhtäaikaisesta rakentamisesta huolimatta meillä oli koko ajan tunne, että molemmat projektit ovat hyppysissä. Ammattilaiset osasivat hommansa ja muuttopäiväkin meni ihan nappiin! – Oma projektimme alkoi 1. huhtikuuta 2010 ja päättyi lokakuussa ainoastaan kaksi vuorokautta suunniteltua myöhemmin. – Omat ja isovanhempien kokemukset Kastellista ovat todella loistavia – voimme suositella kaikille!

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi