Nuorenparin ensimmäinen oma omakotitalo

Sopivasti Oulun ja Utajärven puoleenväliin valmistui Jenna Luukkosen ja Aleksi Moilasen ensimmäinen yhteinen omakotitalo. Nuorenparin unelma valoisasta omakotitalosta toteutettiin muuttovalmiilla Kastellin Economy 100 -mallilla.

– Halusimme rakentaa normaalin näköisen sataneliöisen omakotitalon, missä on isot ikkunat ja harjakatto. Economyssä meitä miellytti sen pohjaratkaisu, sillä siinä ei ole hukkaneliöitä, vaan sopivasti kahdelle, Jenna kertoo.

Uuden kodin viereen nousi myös lähes saman kokoinen autotalli, mihin mahtuu moottorikelkkaenduroa harrastavan Aleksin moottorikelkat ja välineet hyvin. Kastellin kirvesmiesten rakentaessa taloa, Aleksi keskittyi tallin rakentamiseen.

– Valitsimme Muuttovalmis -toimituksen töiden ja autotallin rakentamisen takia. Tilasimme tallin tavarat myös Kastellilta. Ammattilaisten keskittyessä talon rakentamiseen, me kasasimme autotallia, Aleksi kommentoi.

Pariskunta päätyi rakentamaan omakotitalon katseltuaan ensin useita valmiita taloja eri puolilla Muhosta.

– Aleksi kävi aina tarkistamassa autotallin ja minä talon, mutta mikään valmiista vaihtoehdoista ei miellyttänyt meitä. Senpä vuoksi rupesimme miettimään oman talon rakentamista. Kastellilta vastattiin heti seuraavana aamuna meidän yhteydenottopyyntöön ja siitä se rakennusprojekti sitten alkoin, Jenna jatkaa.

Tontin valitsemiseen jenna ja Aleksi käyttivät aikaa ja kävivät katsomassa useita tonttivaihtoehtoja. Pariskunnan töiden takia he halusivat rakentaa kotinsa Muhokselle, mistä Aleksin on helppo käydä töissä Oulussa ja Jennan Utajärvellä. Lopulta pariskunta päätyi valitsemaan ensimmäisenä näkemänsä tontin.

– Saimme kesäkuussa tehtyä kaupat tontista ja jo seuraavalla viikolla olimme Kastellin kanssa suunnittelemassa taloa, Jenna kertoo.

Kastellin Economy 100 -mallista Jenna ja Aleksi muokkasivat mieleisensä kodin muuttamalla vaatehuoneen paikkaa, tilaamalla isomman takan sekä siirtämällä osan ovista ja seinistä.

– Meistä Economyn pohjaratkaisu oli jo valmiina toimiva, joten meidän ei tarvinnut tehdä siihen kuin pieniä muutoksia.

Uuden kodin sisustusvaihtoehdot läytyivät helposti Kastellin Collection -mallistosta.

– Halusimme tuoda väriä sisustukseen huonekaluilla ja muilla sisustuselementeillä, siksi valitsimme neutraalin vaalean linjan seinien, laattojen ja lattioiden väreiksi. Kyllä tässä kodissa on parasta tämä valon määrä. On kiva herätä, kun valoa on kaikkialla, Jenna kertoo.

OmaKastelli

Jenna ja Aleksi seurasivat talonsa rakentamisen edistymistä OmaKastelil-palvelun avulla.

– Se on mahtava sovellus, Jenna hehkuttaa. Kaikki rakentamiseen liittyvät paperit ja yhteystiedot löytyvät helposti omasta kännykästä. Tulevaisuutta ajatellen on hyvä, että kaikki tiedot ja paperit ovat OmaKastellissa. Se helpottaa mahdollista myyntitilannetta.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi