Tonttikaupoissa jännittäviä käänteitä – vaikeuksien kautta voittoon ja omaan kotiin

Meidän perheen omakotitaloprojekti alkoi hautua mielessä ja tontteja selailtiin netistä. Oli vaihtoehtona ostaa vanha talo ja remontoida tai rakentaa uusi talo. Tuli kevät ja talokuume kasvoi ja kasvoi. Pian löysimme unelmatontini Lapinlahdelta ja projekti saatiin käyntiin. Kerrottakoon tässä välissä, omakotitalo olisi meidän ensimmäinen, ei oltu ostettu vanhaa tahi koskaan rakennettu taloa.


Kyselimme eri taloedustajilta tarjouksia ­– osa ei edes viitsinyt soittaa tahi laittaa sähköpostia. Sitten alkoi karsintakierros. Finaalissa oli Kastelli-talot ja toinen talofirma. Talokaupat ratkesi Kastellin eduksi, vaikka hinnat olivatkin samat molemmissa. Kastellin myyjä osasi kuitenkin myydä ja kuunteli meidän toiveita sekä neuvoi, miten edetään projektissa. Sovittiin yksityiskohdat ja oli helppoa, kun tiesi mihinkä paperiin veivasi nimen alle. Kiitos Kastellin Jukka Lohelle! Päädyimme Economy 100 -taloon muuttovalmiina toteutuksena.

Kastellin myyjä osasi myydä ja kuunteli meidän toiveita sekä neuvoi, miten edetään projektissa.

Tontti todettiin rakennuskelvottomaksi, mutta lopulta kaikki meni hyvin

Siitä se lähti, omatalo projekti. Olimme onnellisia – nyt me saadaan oma talo. Tuli alkukesä ja tontilla aloitettiin maansiirtotyöt, puuston raivaus ja maaperätutkimus. Eräs iltapäivä töissä ollessani puhelin soi ja maaperätutkija soitti ja ilmoitti, tontti on rakennuskelvoton. Ei ole kantavaa maata, pitää paaluttaa tai tehdä murskepatja, odottaa pari vuotta ja mitata uudelleen. Se puhelu oli shokki. Mietimme, mitä tekisimme.

Soitin Kastelliin ja siellä ymmärrettiin heti mistä kysymys, ei painostettu eikä kiirehditty. Lopulta kaikki meni kaikin puolin hyvin. Saimme hyvityksen vanhasta tontista ja uuden tilalle. Ilmoitimme Kastellille, että tontti vaihtui.

Nyt uskalsi jo toivoa ja odottaa uutta taloa.

Sen jälkeen kaikki oli todella helppoa, saimme uudet piirustukset ja kaiken, mitä kuuluu avaimet käteen -toimitukseen. Kaikki oli kunnossa, projekti jatkuu. Nyt uskalsi jo toivoa ja odottaa uutta taloa. Tuli kesä ja uudella tontilla aloitettiin maanrennustyöt. Kastellin pojat kävivät tekemässä kivijalan, itse tehtiin routaeristys ja sokkelin täytöt. Nyt oli kaikki valmiina taloa varten.

Kastellin toimintatapa ja laatu saa ison kiitoksen

Oli syyskuun alku, puhelin soi ja meille ilmoitettiin, että talo olisi tontilla 30 minuutin kuluttua. Rekka ajoi pihaan ja saimme kaikkiaan muistaakseni 11 nippua puutavaraa, kaikki siististi pakattuna. Syyskuun puolessa välissä alkoi talon pystytys, kun Kastellin pojat rupesivat kasaamaan taloa. Muutaman päivän päästä talo oli säältäsuojassa. Noin viikko siitä talo oli ulkoa valmis, ulkovuoraus ja kattopellit asennettuna.

Itselleni tuli positiivisena yllätyksenä, miten vähän hukkapätkiä ja roskia syntyi. Todella vähän! Talvella Kastelli teki sisustustöitä ja talo valmistui alkuvuonna. Alun perin kauppasopimuksessa muuttopäiväksi oli merkitty kesäkuu, mutta pääsimme muuttamaan jo maaliskuussa. Nyt se unelma toteutui, omakotitalo! Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä Kastellin toimintatapoihin ja rakennuksen laatuun – ei ole mitään valittamista. Iso kiitos siitä!

Teksti ja kuvat: Kastelli-rakentaja Ari-Toivo Leinonen

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi