Uutuudenviehätys Kastelli-kodista ei himmene

Rakensimme toisen Kastelli-talomme vajaat pari vuotta sitten. Tai rakennutimme, tällä kertaa elämäntilanne ei antanut myöten rakentaa itse vaan otimme Kastellilta viittä vaille valmis -toimituksen.

Esikoisemme oli rakennusaikana noin puolitoistavuotias, ja vietimme lähes kaikki illat ja viikonloput raksalla hoitaen omaa osuuttamme – siivousta, meille kuuluvia työvaiheita, materiaalien tilauksia ja muuten vaan fiilistelyä. Poikamme nautti täysin siemauksia rakennusajasta, olihan siellä mielenkiintoisia koneita ”testattavaksi” ja uusia kulmia tutkittavaksi.

Kastellin asentajille voi nostaa kyllä hattua huolellisesta työnjäljestä ja rivakasta tahdista.

Rakennusaikamme meni tosi nopeasti, noin kahdeksassa kuukaudessa. Kastellin asentajille voi nostaa kyllä hattua huolellisesta työnjäljestä ja rivakasta tahdista! Muutamia kommelluksia sattui projektiimme, mutta se kuuluu asiaan: esimerkiksi keittiöasentaja tulkitsi ohjeemme väärin ja asensi keittiökaappien vetimet hassusti vinoon. Nyt sille jo jaksaa nauraa eikä vetimet enää joka päivä ota silmiin.


Parasta toimiva pohja, valoisuus ja
kauniit ikkunat

Erityisen juhlavaa oli muuttaa uuteen kotiin väliaikaisasunnosta, joka sijaitsi hissittömän talon neljännessä kerroksessa. Mukavuuksia kuten kodinhoitohuonetta, nykyaikaista keittiötä ja kunnon kylpyhuonetta osasi arvostaa korkealle tuon kokemuksen jälkeen!

Reilun vuoden asumisen jälkeen uutuudenviehätys kodistamme ei ole vielä himmennyt. Kodissamme parasta on toimiva pohja ja valoisuus, kauniit ikkunat ja omana suosikkinani lasiliukuovi työhuoneen ja olohuoneen välillä.


Toki jotain haaveita jäi hampaankoloon mutta ne säästetään seuraavaan projektiin. Ensi kesän tärkein pihatyö on aidan rakentaminen, jotta tiheään asutulla alueella saadaan näkösuojaa naapureihin. Mutta muuten aiomme nauttia valmiista talosta ja pihasta, ja kesästä!

Teksti ja kuvat: Kastelli-rakentaja Pirkko Alanen


Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi