Kimarien asuntomessutalo on ihan tavallinen koti: ”Tyylimme on selkeä ja yksinkertainen”

Kimarien Kastelli-talo oli muuttovalmis jo hyvissä ajoin ennen kuin Mikkelin Asuntomessut 2017 käynnistyivät.

”Talo tuntui kodilta heti, kun huonekaluja alkoi saapua ja sisustus valmistui pala palalta”, Sirpa Kimari kertoo. ”Tyylivalinnat olivat meille alusta lähtien selvät. Pidämme selkeistä ja yksinkertaisista asioista sekä suhteellisen neutraaleista, luonnonläheisistä väreistä.”

Sisustussuunnittelija Minna Häkkinen esitteli Kimareille kolme ruokapöytävaihtoehtoa, joita kaikkia käytiin ”koeistumassa” myös liikkeessä.

”On tärkeää, että tiloja pystyy muuntelemaan, ja siksi valitsimme perusvarmoja värejä, kuten mustaa ja valkoista. Talostamme ei löydy bling-blingiä!”

Kimarit eivät ottaneet paineita valmistalon sisustuksesta, vaikka asuntomessut avaavat sen kaikille nähtäväksi.

”Olimme uskollisia omalle tyylillemme ja rakensimme meille ihan oikeaa kotia, emme messutaloa Mikkelin asuntomessut -alueelle ”, Sirpa naurahtaa. ”Yksi tärkeä asia oli materiaalien helppohoitoisuus, ja siksi valitsimme lattioihin lautaparketit ja keittiöön kvartsitasot.”

Kimarit pistivät uusiksi monet aikaisemmasta omakotitalosta tutut sisustusvalinnat.

”Mikkelin Asuntomessut -alueella sijaitseva kotimme on pieni omakotitalo verrattuna entiseen tiilitaloomme, ja halusimme tuoda kotiin avaruutta ja tilantuntua valitsemalla esimerkiksi vinon roiskepintaisen sisäkaton suoran puupaneelikaton sijaan”, Sirpa kertoo.

Suurena apuna sisustussuunnittelussa oli Minna Häkkinen mikkeliläisestä Studio M3:sta.

Sisustussuunnittelija Minna Häkkinen esitteli Kimareille kolme ruokapöytävaihtoehtoa, joita kaikkia käytiin ”koeistumassa” myös liikkeessä.

”Minna osasi havainnollistaa taitavasti eri materiaalien ja värien yhteensopivuutta”, Sirpa kiittelee. ”Hän sai heti kiinni tyylistämme, kuunteli toiveitamme ja osasi tehdä rohkeitakin ehdotuksia. Minnan idea oli esimerkiksi toteuttaa talossa kalanruototeema ja sävyttää olohuoneen seinät niin, että ne korostavat valkoista kattoa. Pieni omakotitalo näyttää myös avarammalta kuin onkaan.”

Valmistalon sisustuksen sitoo yhteen kalanruototeema, joka näkyy esimerkiksi WC:n laatoituksissa.

Talomallista kodiksi

Tällainen on Kimarien asuntomessutalo

Katso drone-video

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi