Kastellin kanssa saimme oman näköisen kodin

Kastellin toiminta taipui hyvin Kimarien elämäntilanteeseen. Yksikerroksisen puutalon pohjaratkaisu suunniteltiin kahden aikuisen tarpeiden mukaan. Lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa.

”Olemme asuneet jo kertaalleen suuressa omakotitalossa emmekä halunneet tästä yhtä isoa”, Sirpa kertoo. ”Tarvitsimme vain yhden makuuhuoneen ja vierashuoneen, jossa lapset voivat yöpyä meillä kyläillessään. Noin 98 asuinneliötä ja 29 neliön autotalli riittävät hyvin.”

”Halusimme kotiin ennen kaikkea valoa ja avaruutta.”

Taloon suunniteltiin tilavia ja valoisia huoneita

”Meille oli tärkeää saada riittävän suuri sauna ja pesuhuone”, Sirpa kertoo. ”Myös eteiseen toivoimme runsaasti tilaa ja samaan yhteyteen avaran vaatehuoneen. Liikumme paljon, joten tarvitsemme säilytystilaa harrastus- ja työvaatteille.”

Keittiöstä ja olohuoneesta suunniteltiin tarkoituksella yhtenäinen tila. ”Vietämme arkena paljon aikaa keittiössä ja olohuoneessa, ja nyt voimme puuhastella keittiössä samalla, kun seurustelemme vaikkapa vieraiden kanssa.”

Kimarit valitsivat Puustellin kiintokalusteet ja keittiön, joka oli miellyttänyt heitä jo edellisessä kodissa. Keittiön asentajat saatiin naapuripitäjästä Juvalta.

Talomallista kodiksi

Tällainen on Kimarien asuntomessutalo

Katso drone-video

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi