Kastellin talopaketti:

Valmistalon runko nousi Mikkelin asuntomessualueelle päivässä

Kastelli-talopaketti saapui Kimarien kotipihaan Mikkelin asuntomessuja 2017 varten hyvissä ajoin ja ajallaan. Omakotitalon rakentaminen lähti käyntiin vauhdilla viime vuoden elokuussa.

”Talopaketti pystytettiin Kastellin asentajien, JP-Timpurit Oy:n, toimesta todella rivakasti”, Arto Kimari kertoo. ”Talon runko oli valmis, ja kattotuolit päällä jo samana päivänä. Myös tavarat tulivat työmaalle pääasiassa ajallaan.”

Ennen valmistalon pystytystä Kimarit huolehtivat tontin maansiirto- ja perustustöistä.

Valmistalon pystytys sujui ripeästi, ja omakotitalon runko oli valmis jo saman päivän aikana.

Ennen kuin Viittä Vaille Valmis -talopaketti on muuttovalmis, sisätiloissa tarvitaan pintojen viimeistelyä ja talotekniikka-asennuksia.

Kastelli toi kustannusarviot esille reilusti

”Viittä Vaille Valmis -talopaketti pitää sisällään myös tehtäviä rakentajalle kuten perustusten teko, maansiirtotyöt ja salaojitukset. Kaikki talopakettifirmat eivät hetikään ilmoita, mitä ne ja erilaiset kaukolämpö-, sähkönsyöttö- ja viemäröintiliittymät tulevat rakentajalle maksamaan. Kastelli toi kuitenkin arvionsa näistäkin kustannuksista esiin avoimesti ja reilusti”, Arto toteaa tyytyväisenä.

Kimarien apuna omakotitalon pohjatöissä oli mikkeliläinen kaivinkoneurakoitsija Mika Parkkinen. Sähkö- ja LVI-asennustyöt kuuluivat Kastellin alihankkijoille.

”Aliurakoitsijoiden kanssa on tärkeää pysytellä kärryillä siitä, mitä työmaalla tapahtuu ja missä järjestyksessä”, Arto tähdentää.

”Esimerkiksi sähköasentajan on hyvä päästä käsiksi töihin heti työmaalle saapuessaan. Myös työn jäljestä pitää olla tarvittaessa tiukkana.”

Arto Kimari pinnoitti betonisokkelit itse ja huolehti myös kaikista omakotitalon laatoitustöistä. Pesuhuoneeseen valittiin suuret ja särmikkäät mustat laatat.

Talomallista kodiksi

Tällainen on Kimarien asuntomessutalo

Katso drone-video

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi