Skandinaavisen yksinkertainen ja ajaton pieni omakotitalo

Sirpa ja Arto Kimari halusivat kodistaan helppohoitoisen ja yksinkertaisen tyylikkään, mutta kuitenkin lämminhenkisen. Kodin sisustuksen suunnittelusta vastasi sisustussuunnittelija Minna Häkkinen.

Kodin sisustuksessa pääsävyinä on mustaa, valkoista ja harmaata.

”Emme halunneet mitään kukkakuosia tai röyhelöitä, vaan kaunista ja simppeliä”, Sirpa sanoo.

Kodin sisustuksessa pääsävyinä on mustaa, valkoista ja harmaata. Isot pinnat ovat ajattomia – sisustuksen ilmettä on helppo vaihtaa. Kimareiden pieni omakotitalo elää vuodenajan mukaan.

”Tykkäämme yksinkertaisesta ja selkeästä sisustuksesta ja halusimme välttää ylimääräistä rompetta ja vaikeita huonekaluja. Esimerkiksi verhot ovat pellavaa ja muutenkin olemme käyttäneet helppohoitoisia ja laadukkaita materiaaleja”.

Kimareiden uudessa kodissa on paljon kotimaisia huonekaluja sekä seinätaidetta. Huonekalut on valittu niin, että ne on helppo pitää puhtaana eivätkä ne ole siivouksen tiellä.

Tasapainoinen kokonaisuus, joka tuntuu kodilta

Viittä Vaille Valmiissa talopaketissa sisustuksen rakentaminen kuuluu rakentajaperheelle ja Arto Kimarilta homma sujuikin käden käänteessä. Lopputulos on perheen mieleen.

Tärkeintä on, että sydän on mukana.

”Täällä on selkeää, valoisaa, esteetöntä ja tämä on tasapainoinen kokonaisuus. Eikä sisustuksessa tarvitse käyttää kalleinta, vaan myös edullisia ja keskihintaisia vaihtoehtoja on paljon. Tärkeintä on, että sydän on mukana”.

Kimarit halusivat sisustukseen mukaan myös ammattilaisen. Sisustussuunnittelija Minna Häkkinen oli mukana alusta asti ja yhteistyö toimi hyvin.

”Meille muodostui luottamuksellinen suhde ja olemme tehneet tätä kotia hyvässä yhteisymmärryksessä hänen kanssaan. Minna on rautainen ammattilainen. Hän antoi aina muutaman vaihtoehdon, joista yleensä löysimme itsellemme sopivan”.

Usein kuitenkin vain istun täällä ja ihailen kaikkia ihania yksityiskohtia.

Sirpa sanoo, että uudesta kodista on mahdotonta nimetä yhtä lempihuonetta tai -tilaa.

”Tykkään kaikista huoneista, tämä on kodin näköinen. Erityisen paljon pidän vessan kalanruotolaatoituksesta ja keittiö-olohuoneesta. Se on niin tasapainoinen kokonaisuus. Usein kuitenkin vain istun täällä ja ihailen kaikkia ihania yksityiskohtia”, Sirpa nauraa.

”Koko rakentamisen ajan pidimme mielessä, että tässä rakennetaan kotia meille. Sama oli sisustuksessa ja olemmekin lopputulokseen älyttömän tyytyväisiä”.

Talomallista kodiksi

Tällainen on Kimarien asuntomessutalo

Katso drone-video

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi