Kastellin pieni omakotitalo valmistui asuntomessuille kolme kuukautta etuajassa

Mikkelin Asuntomessut 2017 lähestyvät. Kimarien tyylikäs pieni omakotitalo valmistui kesän kynnyksellä messualueelle. Talo on pariskunnalle jo toinen, mikä helpotti rakennusprosessia monin tavoin.

Kimarien pieni omakotitalo valmistui Mikkelin asuntomessualueelle kolme kuukautta etuajassa.

Rakentaja vastaa Viittä Vaille Valmiin talopaketin lupa- ja sopimusasioista. Mikkelissä suurin osa rakentamiseen liittyvistä paperitöistä hoidetaan lupapiste.fi-palvelussa.

”Meillä oli koko ajan hyvä käsitys siitä, missä järjestyksessä rakennustyöt kannattaa tehdä. Olemme myös molemmat ihmisiä, jotka haluavat olla ajoissa valmiita. Mieheni Arto teki työmaalla pitkää päivää, ja niin talopaketti valmistui lopulta kolme kuukautta etuajassa”, Sirpa Kimari kertoo.

Asuntomessut määrittelivät kaikille yhteiset aikataulut, ja se oli lähes ainut asia, josta Kimareilla hieman stressattiin.

”Toisen omakotitalon kohdalla rakentamiseen osaa jo suhtautua rennosti.”

”Meille tämä omakotitalon rakentaminen on jo toinen kerta, joten siihen osaa suhtautua onneksi aika rennosti”, Sirpa toteaa. ”Koska lapsetkin ovat muuttaneet pois kotoa, pystyimme keskittymään rakentamiseen kaikessa rauhassa.”

Viittä Vaille Valmis -talopaketti vaatii rakentajalta omaakin aktiivisuutta

”Lupa- ja sopimusasiat on hyvä hoitaa kuntoon ajoissa ennen rakennusvaihetta, ja omat toiveet kannattaa sanoa reippaasti ääneen”, Sirpa korostaa. ”Alihankkijoita palkatessa ei kannata tuijottaa pelkkiä hintoja, koska halpa tuntihinta tulee kalliiksi, jos työnjälkeä joutuu myöhemmin korjailemaan.”

Kimarit saivat Kastellilta rakennusvaiheessa hyviä ideoita talon esteettömyyden huomioimiseen.

Talomallista kodiksi

Tällainen on Kimarien asuntomessutalo

Katso drone-video

Katso kaikki kuvat Kimarien kodista

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi