Kastelli-talon rakentaminen onnistuu joustavalla asuntolainalla – kokeile myös lainalaskuria!

Omakotitalojen rakentaminen rahoitetaan lähes aina asuntolainalla. Tarvittavan lainan määrää voi arvioida lainalaskurilla ja juttelemalla jo varhaisessa vaiheessa pankin asuntolaina-asiantuntijan kanssa.

Moni rakentaja on tänä päivänä valmis siihen, että omakotitalon rakentamisen hinta ja sitä kautta myös asuntolainat ovat suurempia kuin aikaisempina vuosina.

”Yksi syy kustannusten nousuun on rakennusvaatimusten tiukentuminen, ja omakotitalon rakentaminen vaatiikin enemmän asiantuntemusta kuin ennen. Moni valitseekin mahdollisimman muuttovalmiin vaihtoehdon”, kertoo Danske Bankin Sirpa Honkanen .

Omakotitalon rakentamisen rahoittamiseen ja tarvittavan asuntolainan määrään vaikuttaa vanhasta kodista saatava myyntihinta.

Omakotitalon rakentamiseen tarvitaan omaa rahaa 11,5 % kustannusarviosta.

”Vanha koti toimii usein rakentamisen rahoituksen pohjana”, Honkanen kiteyttää. ”Me Danskella käytämme Suomen suurimman omakotitalojen välittäjän, Kiinteistömaailman, tietokantoja, ja siksi kaikki hinta-arviomme myyntihinnoista perustuvat vankkaan markkinatietoon ja kokemukseen.”


Asuntolainan hankinnassa alkuun lainalaskurilla

Jo ennen kuin omakotitalon rakentaminen alkaa, asuntolainan suuruutta kannattaa arvioida lainalaskurilla.

”Asuntolainan suuruuden arvioinnissa lainalaskuri on hyvä apuväline, mutta koska omakotitalon rakentaminen hinta-arvioineen on vaativa prosessi, suosittelen etsimään mahdollisimman pian rinnalle myös pankin, josta löytyy riittävää asiantuntemusta rahoituksen suunnitteluun”, Honkanen neuvoo. ”Tärkeintä on, miten nopeaa, helppoa ja asiantuntevaa palvelua pankki pystyy omakotitalon rakentajalle tarjoamaan.”

Pankissa selviää, millaiset edellytykset rakentajalla on saada asuntolaina, paljonko on säästettävä omaa rahaa ja minkälaisia vakuuksia tarvitaan.

Omakotitalon rakentajan on hyvä varautua budjetissa 15 % ylitykseen.

”Jokainen asiakas saa avukseen rahoituksen suunnittelua varten parhaan asiantuntijan, koska Danske Bankin etäneuvottelun avulla yhteistyö onnistuu missä tahansa asiakas sitten asuukin”, Honkanen lupaa. ”Toivonkin, että ihmiset uskaltavat haaveilla ja tulevat kyselemään asuntolainan saamisen mahdollisuuksista rohkeasti. Pankissa annetaan neuvoja myös siihen, miten kaukaisemmastakin haaveesta voi tulla totta.”

Asuntolaina joustaa elämäntilanteen mukaan

Dansken tarjoamat asuntolainat sopivat niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin rakentajille.

Kaupallisen vakuustuotteen etuna on itsenäisyys ja nopeus. Vakuuspäätöksen saa jo lainaneuvottelun aikana!

”Asuntolainaan kuuluu sisäänrakennettuna erilaisia jousto- ja turvaelementtejä, koska asuntolainan pitää joustaa ihmisen elämäntilanteiden mukaan”, Honkanen korostaa. ”Esimerkiksi korkoputki varmistaa, että rakentaja tietää, minkä verran asuntolainan korkoja maksetaan tulevina vuosina. Asuntolainassa voi olla myös lyhennysvapaita kuukausia, jos esimerkiksi toinen vanhemmista jää kotiin lasten kanssa. Lainamuutokset taas mahdollistavat, että välillä voi maksaa vähemmän, välillä enemmän. Asuntolaina mahdollistaa elämisen, ei estä sitä!”

Täytä Danske Bankin lainahakemus ja saat vastauksen pian. Hoitamalla laina-asiasi hyvissä ajoin kuntoon saat etumatkaa uuden asunnon hankintaan.


Millaisia vakuuksia asuntolainaan tarvitaan?

  1. Omaa rahaa tarvitaan vähintään 11,5 % talon kustannusarviosta. Esimerkiksi 330 000 € maksavaa omakotitaloa varten tarvitaan noin 40 000 € säästöjä.
  2. Asuntolainan lisävakuutena voi toimia esimerkiksi vapaa-ajanasunto.
  3. Omakotitalon rahoituksessa voidaan käyttää myös kaupallisia vakuustuotteita, kuten vakuutusyhtiön takausta. Vakuuspäätöksen saa silloin nopeasti lainaneuvottelun aikana.

Asuntolainaa nostetaan rakentamisen aikana valmiusastetodistuksia vastaan. Ne saadaan vastaavalta mestarilta.

Lisää vinkkejä omakotitalon rakentajalle löytyy Danske Bankin ”Rakentajan muistilistalta”.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi