Kastellin rakenteet

Kastelli-talon lämpimyys perustuu tutkittuihin ja saumattomiin rakenteisiin. Kastellin oma elementtiratkaisu varmistaa, että rakenteet ovat muuttumattomia ja pitkäikäisiä.

Kastelli-rakenteen avaintekijät

Ainutlaatuiset puristusliitokset takaavat pysyvän energiatiiviyden

Tänään lähes kaikki uudet talot tehdään ilmatiiviiksi, jotta saavutetaan säästöjä lämmitysenergian kulutuksessa. Uusien talojen ilmatiiviys mitataan (kuva alla), jolloin varmistetaan kodin energiatehokkuus. Tavallisesti ilmansulkujen jatkoskohdat teipataan, jolloin tiiviys perustuu teippien kestoikään. Kastelli-taloissa rakenteet tehdään pitkäikäisyyttä ajatellen, ja siksi myös tiiviyden kestävyyteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Jokainen ilmansulun jatkoskohta limitetään riittävästi, teipataan erikoisteipillä ja myös varmistetaan aina kahden puun väliin. Näin Kastelli-talo on yhtä energiatehokas vuosienkin kuluttua.

Kastelli on kehittänyt tiiviin asennustavan

Ilmanvaihtoputket joudutaan aina viemään rakenteen ja ilmansulun läpi. Kastelli on kehittänyt tähän tarkoitukseen asennuskaulukset putkille ja myös nämä kaulukset liitetään ilmansulkuun puristusliitoksin. Sama huolellisuus jatkuu mahdollisten rakennusaikaisten asennusaukkojen tilkitsemisessä. Näin varmistetaan laadukas lopputulos.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi