Arkkitehtimme kertovat

Kastellin monipuolisten talomallistojen takana seisoo kaarti osaavia arkkitehteja ja suunnittelijoita. Jokainen talomallisto on syntynyt tarkan ja kokonaisvaltaisen työn tuloksena. Arkkitehdit ovat ammentaneet inspiraationsa erilaisista teemoista. Esittelemme tässä muutaman mallistomme ydinajatuksen arkkitehtien ja suunnittelijoiden suulla.

VIVA by Tiina Sainila & Mikko Kanninen:
Muunneltavuutta elämäntilanteen mukaan

”Suunnittelimme malliston vastaamaan nykypäivän omakotiunelmaa, missä ei ole tilaa hukkaneliöille eikä suurelle hintalapulle. Huoneiden käyttötarkoitus ja määrä on valittavissa ja niitä voidaan lisätä tai vähentää myös myöhemmin tarpeiden muuttuessa.”

Tiina Sainila ja Mikko Kanninen
Arkkitehtitoimisto Saika design Oy

CUBIC by Antti Heikkilä:
Harkitusti kompakti kokonaisuus

”Cubic-talot ovat neliömäärältään pieniä, mutta niistä ei puutu mitään nykypäivän tiloja tai toimintoja. Malliston pienin, 49 neliöinen on todella miniomakotitalo, joka tarjoaa sisällään avaran yllätyksen suuremman huonekorkeuden ja harkittujen tilaratkaisujen ansiosta.”

Antti Heikkilä
Arkkitehtitoimisto Antti Heikkilä Oy


KAARNA by Eva-Maria Ylönen:
Arjen toimivuutta modernilla ilmeellä

”Sain inspiraatiota Kaarnaan luonnosta, tummasta metsästä ja puusta, pitkistä suomalaisista perinteistä selkeästi nykyaikaan tuotuna. Jokainen Kaarna on suunniteltu asumiseen eläytyen. Toimivat aputilat lähtevät siitä, että erilaisiin toimintoihin tarvitaan erilaisia tiloja. Sauna on tärkeä osa Kaarna-mallistoa. Parhaat löylyt syntyvät hirsisaunassa, ja se on Kaarnassa mahdollista.”

Eva-Maria Ylönen
Arkkitehtipalvelu Oy Jyväskylä


READY by Erkki Eskelinen:
Koti, jossa on helppoa elää

”Lähtökohtana edullisessa Ready-mallistossa on tämän päivän asuminen. Päivitimme kotia modernilla hengellä; isoilla ikkunoilla ja pystylautaulkoverhouksella, sekä toimivilla ratkaisuilla; huonejärjestyksellä ja keskeisillä oleskelutiloilla. Mallistossa on huomioitu erityisesti ensiasunnon rakentajat. Näissä taloissa on kaikki mitä tarvitaan hyvään asumiseen – asiat ovat paikallaan ja elämä toimii. ”

Erkki Eskelinen
Arkkan OyEtsi lähin Kastelli-kauppiaasi