Talo tontille parhain päin

Kotisi valinta alkaa tontistasi. Talon maksimikoko ja kerrosten määrä, tyylikin on usein määrätty valmiiksi. Tonttisi muoto, ilmansuunnat, näkymät ja naapurit tuovat myös omat ehtonsa. Kastelli-asiantuntijat auttavat talosi valinnassa ja sen sijoittamisessa tontillesi juuri oikein päin.

KOTISI VALINTA ALKAA TONTISTA.

Kastelli-kauppias auttaa sopivan vaihtoehdon löytämisessä

Kastellin mallistoissa on runsaasti valmiita vaihtoehtoja, jotka sopivat sellaisenaan, peilikuvana tai tontillesi räätälöidyin muutoksin tonttisi erityispiirteisiin. Kaava-alueen ulkopuolella olevalla tontilla voi vapaammin toteuttaa omia toiveitaan, kunhan talo sopii muuhun ympäristöön. Ota tonttisi tiedot karttoineen mukaan ja tule Kastelli-kauppiaan juttusille. Hänellä on osaamista ja aikaa löytää oikeat ratkaisut ja auttaa sinua kotiunelmiesi ja tonttisi yhteensovittamisessa.

Rakennusoikeus määrää talosi enimmäiskoon

Tontillesi on merkitty rakennusoikeus, joka määrää talosi enimmäiskoon kerrosalana ilmoitettuna. Huomaa, että kerrosala on eri kuin huoneistoala. Jokaisen Kastelli-mallin kerrosala on ilmoitettu selkeästi mallin nimessä. Veistos-mallin nimessä luku 129 ilmaisee huoneistoalaa ja 161 kerrosalaa. Kerrosala tarkoittaa talon pinta-alaa ulkoseinän ulkopintoja myöten, ja on tässä 15 % huoneistoalaa suurempi ala. Veistos 129/161 taloa et saa siis rakentaa tontille, jonka rakennusoikeus on 150 m².

Sijoita talo parhain päin tontille

Tontin muoto, ilmansuunnat ja näkymät ohjaavat talon suunnittelua ja valintaa. Kaavatonteilla talon paikka on usein tarkkaan rajattu, mille kohtaa tonttia talon saa sijoittaa. Etelä-länsi –ilmansuuntiin on hyvä sijoittaa kodin oleskelutilat ja ulko-oleskeluun avautuvat terassitilat. Työskentely- ja lepotilat on hyvä olla viileämmällä pohjois-itä -ilmansuunnalla. Jos haluat herätä auringon kanssa, on hyvä miettiä keittiö tai aamupalapöytä sellaiseen suuntaan, johon aamuaurinko osuu jne. Ilmansuuntien huomioimisella on myös ekologinen merkitys. Suurten ikkunoiden sijoittaminen etelän suuntaan ja pienten pohjoiseen säästää energiaa jopa 5 %.

Kastellin mallistot on suunniteltu siten, että sieltä löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja erilaisille tonteille sijoittavaksi.

Kastellin talomallit soveltuvat hyvin erilaisille tonteille

Kastellin mallistot on suunniteltu siten, että sieltä löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja erilaisille tonteille sijoitettavaksi. Malleja voit myös kääntää peilikuvaksi ja joitain malleja voit myös peilata osittain, jotta saat tärkeät tilat käännettyä valoisan ilmansuunnan mukaan. Sisäänkäyntejä on suunniteltu talojen eri sivuille sen mukaan, onko tontin tulotie samalla puolella oleskelupihaa vaiko vastakkaisella puolella. Niiden välissä, talon päädyssä oleva sisäänkäynti on joustava käydessään molemmille vaihtoehdoille. Tällainen päädystä sisään -talomalli käy hienosti erityisesti kapeille tonteille ja talo voidaan sijoittaa aina oleskelutilat valoon päin.

Rakenna rinnetontille rinnetalo

Jos tonttisi on jyrkkä, valitse talomalliksi rinnetalo. Kastellin Rinne-mallistossa on malleja loivalle ja jyrkemmälle rinteelle. Lisäksi eri mallit tonteille, joissa sisäänkäynti on rinteen yläpuolelta ja omat mallinsa tonteille, joissa pääsisäänkäynti tulee rinteen alapuolelta.

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi